avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pt credit neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pt credit neachitat

Buna ziua,

Am un credit restant (13,000 lei) de mai bine de 8 luni (nevoi personale, fara giranti, garantii, etc.), iar recent, am intocmit impreuna cu prietena mea (actualmente sotia) un contract de renta viagera prin care ne angajam sa platim o anumita suma de bani in schimbul proprietatii apartamentului bunicului sau. In curand am aflat ca banca a inaintat procedura de executare silita. Este posibil ca acest imobil sa fie executat silit?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
raulroca, utilizator
Cel mai recent răspuns: raulroca , utilizator 00:40, 27 Ianuarie 2012
raulroca a scris:

ce inseamna "pronuntarea unei hotarari prin care sa se dispuna iesirea din indiviziune"?

Incetare a proprietatii comune asupra unui bun sau unei universalitati de bunuri, astfel incat, in locul unei cote-parti abstracte, fiecareia dintre persoane i se atribuie in exclusivitate o portiune determinata, concreta.
Modul specific de realizare a iesirii din indiviziune este partajul pe baza conventiei partilor sau pe cale judecatoreasca. 
Inseamna ca de la acea data curge prescriptia executarii silite. Sau perimarea. In tot cazul, veti primi din partea unui executor o adresa care va va solicita sa platiti tot crditul in termen de 1 zi, urmand ca in caz negativ, sa va urmareasca bunurile mobile/imobile de care dispuneti, pana la achitarea debitului. Popriri pe salarii, sechestre pe imobile, sechestre pe bunuri.
ADIEXE a scris:

Inseamna ca de la acea data curge prescriptia executarii silite. Sau perimarea. In tot cazul, veti primi din partea unui executor o adresa care va va solicita sa platiti tot crditul in termen de 1 zi, urmand ca in caz negativ, sa va urmareasca bunurile mobile/imobile de care dispuneti, pana la achitarea debitului. Popriri pe salarii, sechestre pe imobile, sechestre pe bunuri.

somatie de 1 zi la imobile? mai cititi, e vorba de 15 zile

sechestru pe imobil? mai studiati, nu exista asa ceva in executarea silita imobiliara. Se inscrie somatie in cartea Funciara si din acel moment orice act de dispozitie pe care il face proprietarul cu privire la acel imobil nu mai este opozabil creditorului care si-a inscris somatia .

perimarea curge de la data pronuntarii unei hotarari de iesire din indiviziune? Ati dat un raspuns savant undeva in forum, privitor la perimare. L-ati si uitat deja?

Domnule raul. Mergeti de urgenta la banca si faceti un angajament de plata cu aceasta, In caz contrar veti pierde apartamentul, pentru o datorie infima. mare grija!
Jocandi Causa a scris:

Se inscrie somatie in cartea Funciara si din acel moment orice act de dispozitie pe care il face proprietarul cu privire la acel imobil nu mai este opozabil creditorului care si-a inscris somatia .

Nu prea inteleg acesti termeni juridici. Daca in termenul de 15 zile nu se achita suma integrala, pierd pe loc apartamentul? E mult prea evident ca asta urmaresc cei de la banca, pentru ca in data de 4 ianuarie am primit noul extras CF, iar in data de 5 ianuarie au inaintat procedura de executare silita, urmand ca pe 18 ianuarie sa primeasca incuviintarea acesteia. As dori sa aflu care sunt etapele urmatoare incuviintarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O banca poate sa execute un intreg apartament daca unul din proprietari are un credit de nevoi personale ? adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Am si eu o problema serioasa.... In anul 2006 am facut 4 credite de nevoi persoale pentru o cunostinta care detine o firma. Suma totala a creditelor ... (vezi toată discuția)
Executor bancar dascalescu_c dascalescu_c as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)
Datorie la asigurator, executare silita Ion-Catalin Ion-Catalin Am facut niste rate la un magazin pe o perioada de trei ani dupa am ce am terminat de plata la un an si ceva primesc somati din partea [asiguratorului] ca am o ... (vezi toată discuția)