Buna ziua. Am si eu o problema serioasa.... In anul 2006 am facut 4 credite de nevoi persoale pentru o cunostinta care detine o firma. Suma totala a creditelor a fost de 68.000 ron. Durata creditelor este de 10 ani. Pana anul acesta a mai achitat cu chiu cu vai ceva rate din ele. Anul acesta a inregistrat intarzieri f mari la plata. La una dintre banici ultima rata a fost achitata in ianuarie 2009. Bine inteles ca bancile au apelat la firmele de recuperare, care m-au tot somat sa achit. Salariul meu actual este de 1000 ron/luna, iar ratele sunt de 1.400 ron/luna. Ca proprietate detin un apartement cumprat impreuna cu parintii mei, iar cota ce-mi revine mie este de 1/4. Asa a fost facut actul de vazare comprare. In cazul in care nu voi putea sa achit aceste rate ce se va inatampla cu apartamentul? Se va executa doar partea care-mi revine mie sau si partea parintilor mei? Trebuie sa se faca indiviziune? Va multumesc
Nu se poate executa in aceasta situatie, dar creditorii Dvs. vor putea cere iesirea din indiviziune, ceea ce presupune vaznzarea apartamentului si impartirea sumei rezultate (minus cheltuielile cauzate prin vanzarea), iar dupa ce incasati suma, creditorii pot executa suma respectiva de bani.
banca poate proceda la executarea silita a bunurilor mobile ale dvs., respectiv se poate institui poprirea salariala .
daca acestea nu sunt suficiente pt acoperirea creantei dvs., banca poate cere iesirea din indiviziune cu privire la imobilul detinut in coproprietate cu parintii dvs.
de executat se va executa silit doar cota-parte ce va revine dvs .
Veniturile realizate sunt urmarite intai, ulterior bunurile proprii(in ordine , mobile si imobile), si , in vederea realizarii creantei pot fi urmarite si bunurile aflate in stare de indiviziune.
(ca ultima varianta)