In urma unui credit de 20.000 ron am CF blocat. Am primit instintare de la KOS sa negociez cu ei. Trei variante.
Plata pe loc cu reducere de intre 10-20% din valoare.
Plata in rate fara reduceri.
Si daca nu raspund invitatiei executare silita pe bunuri mobile si imobile.
Bunurile mobile este greu sa le identifice ca am vreo 5 persoane care au domiciliul la mine.#-o
Am o prietena la finante si mia zis ca nu poate sa execute apartamentul in valoare de 65.000 de EU pentru 5.000. Este adevarat?
Mai ales ca e mostenire cu soramea din austria.
Ce parere avetii. Ce sa fac?
o parere pesimista: achitati debitul. o parere optimista: un avocat istet va amina achitarea debitului ceva timp. consecinta optimista: platiti avocatul si achitati debitul. din doua rele o alegeti pe cea mai putin rea!
I-mi place cum gindesti asa fac si eu cu ei.
Nu inteleg de ce au doua dosare de executare silita pentru acelasi credit?
Unul de aprox 7.000 ron si altul de 200.000 ron.
Astept sa vad ce o sa rezolve ei. Ca dosarele de executare sint la doi executori diferiti. Nu stiu cum as putea sa le cumulez?
Am fost acum un an la reprezentanta lor si am facut angajament de plata la care am achitat 1.600 de roni.
Va rog sa fiti foarte atent. Nu confundati firma de recuperari cu executorii judecatoresti. Intuitia imi spune ca ceva nu e in regula cu modalitatea in care se recupereaza datoria iar dvs. vi s-a indus o situatie nereala. Va rog sa luati actele si sa consultati un avocat.
In alta ordine de idei, prietena dvs. greseste. Chiar daca s-ar spune ca e imoral, se poate executa orice bun pentru acoperirea debitului. Nu are importanta raportul de valori.
Faptul ca sunteti numai coproprietar nu este chiar o piedica. Creditorul poate cere iesirea din indiviziune.
Presupun ca e vorba de cei de la EOS KSI. Modalitatea lor de lucru e cel putin dubioasa: telefoane dupa ara 20, amenintari, fortari a-ti smulge o recunoastere a datoriei precum si o recunoastere a unor suplimentare care nu au niciun fundament legal si lista acestor modalitati ilegalede lucru poate continua.
1. Prima gresala e cea a angajamentului de plata in sensul ca suma de rambursat cu siguranta "a facut pui" si a crescut
2. Intradevar, ei se comporta ca executorii judecatoresti - ceea ce dupa mine se traduce in uzrupare de calitati oficiale -
3. Din moment ce la plata pe loc va ofera reducere, asta ma duce cu gandul la faptul ca cei de la EOS sunt titularii creantei, in sensul ca au cesionat-o de la banca. Ei, in aceasta situatie ei aveau obligatia sa va notifice aceasta cesiune, sub sanctiunea nulitatii, dvs. avand calitatea de debitor cedat.
4. Plata in rate si fara reduceri? Probabil banca are contract cu EOS pentru colectare de creante, titularul ramanand banca. Asta inseamna ca ei sunt doar sperietoarea bancii.
Oricum, din datele pe care le avem putem sa facem supozitii de tot felul
Ei au cumparat creanta de la firma de asigurari a BCR. Dar nu miau prezentat nici un act. M-au fortat in primavara sa fac o plata sa intrerup termenul de prescriptie. Eu am platit da nu stiu pentru ce. Sint tare curios sa vad cum se termina. Da sint sigur ca o sa mai dureze cel putin 1-2 ani. Daca nu ma supar si rezolv mai repede.