avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum pot plati in rate un credit
Discuție deschisă în Executare silită

cum pot plati in rate un credit

am avut un credit de nevoi personale la BRD, de un an nu am reusit sa mai platesc rata. Acum 2 luni am fost contactat de catre de cei de la EOS KSI si mi s-a spus ca figurez cu 30400 ron de plata la ei. As vrea sa platesc, dar nu pot mai mult decat rata pe care am avut-o la BRD, iar EOS KSI vor toata suma. Nu am aproape nimic pe numele meu, dar stiu ca mi se poate retine din salariu. Cat poate fi retinerea din salariu, tinand cont ca platesc si chirie unde locuiesc?
preluarea dosaruli de credit nu schimba conditiile platii creditului. s-a schimbat numai creditorul. orice modificare a contractului de creditare fara acceptul dv. scris este un abuz.
adica nu trebuie sa ma tem de executare silita daca platesc in continuare ratele?
atita timp cit va platiti rate la termenul si in suma stabilita, pastrind ritmicitatea impusa de contract, nu cred ca trebuie sa va temeti de executarea silita. e o parere...
Contractul Dvs a fost cesionat catre Eos Ksi, deci s-a schimbat doar titularul dreptului de creanta, nu s-a nascut un nou raport de obligatii. Depinde ce scrie in contractul cu BRD, daca exista clauza cu privire la posibilitatea rezilierii contractului in cazul neplatii dupa o anumita perioada de timp (pact comisoriu de grad IV), creditorul avand posibilitatea sa ceara intreaga creanta.
Daca porneste executarea silita, (contractele bancare sunt titluri executorii, deci nu veti fi chemat in instanta, ci direct executat silit), vi se va popri 1/3 din salariul de baza ori executorul judecatoreesc poate proceda la aplicarea unui sechestru asupra bunurilor mobile.
in cazul retinerii din salariu, vor mai exista penalizari pt. suma ramasa de plata?

Alte discuții în legătură

Executare silita card de cumparaturi carrefour 2007 nukytza nukytza Buna ziua, In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Validare poprire Biancamacovei Biancamacovei Buna ziua, In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand ... (vezi toată discuția)