avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita card de cumparaturi Carrefour 2007
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita card de cumparaturi Carrefour 2007

Buna ziua,

In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei porpiri pe cont pentru suma de 4907.42 RON. Am luat legatura telefonic cu executorul judecatoresc care a dispus poprirea si am intrebat despre ce este vorba. Mi s-a raspuns ca in 2007 am avut un card de cumparaturi la BRD Finance, la care au ramas neachitate cateva rate, iar creanta a fost preluata de EOS Ksi. Eu imi amintesc ca am platit in totalitate creditul, a fost un frigider achizitionat in valoare de 790 de lei, dar nu mai am chitantele care sa dovedeasca acest lucru. Mentionez ca din 2007 pana in prezent nu am fost notificata in nici-un fel de banca sau de Eos Ksi ca am datorii de platit la ei, iar cand am intrebat despre dosarul de incuvintare a inceperii executarii mi s-a spus ca a fost trimis la adresa unde mi-a fost livrat frigiderul, adresa pe care eu nu am avut-o niciodata ca domiciliu in buletin. La fel executorul sustine ca alte somatii de la Eos Ksi au fost trimise la acea adresa. Intrebarea mea este daca mai pot depune contestatie la executare tinand cont ca eu am aflat de poprire prin mailul de la banca si nu stiu inca cand a fost dispusa poprirea de catre executor, unde se depune aceasta contestatie (executor sau judecatorie), si daca ratele pe care ei sustin ca eu nu le-am achitat nu s-au prescris in termen de 8 ani?
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:43, 20 Aprilie 2015
la cerere banca unde ati platit ratele va poate elibera un extras cu depunerile facute daca aveti si cont la ei.
totusi suma este foarte mare fata de valoarea frigiderului ,undeva ceva nu spuneti clar, (poate nu intelg eu) dar daca valoarea initiala era de 790lei sau platit ceva???? rate cat a mai ramas de plata sa se ajunga la ~5000lei???
Nu mai am cont la BRD Finance din 2007 de cand am achitat ratele, ( eu imi amintesc ca am platiti frigiderul iar cardul nu l-am folosit pentru altceva) iar contul pe care este pusa poprire este cel de salariu, singurul pe care il am, la alta banca. Si mie mi se pare exagerata suma finala, la care am inteles ca se adauga si cheltuieli de executare. Am facut o programare la executor sa merg sa imi arate exact despre ce este vorba si cum s-a ajuns la suma asta, dar vroiam sa fiu pregatita cat de cat inainte sa ajung acolo.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
nukytza, utilizator
De obicei aceasta firma de recuperare ca si altele face tot posibilul sa recupereze cat mai mult din creantele cumparate. E posibil ca prescrierea sa fi fost intrerupta datorita acelor comunicari, desi trebuia sa fie cu confirmare de primire si sa fie semnate de catre dv. In general prescrierea este de 3ani de la ultima noficare, din salariu va opreste 1/3 trebuie sa vorbiti si la banca sa vi se opreasca doar acest procent deoarece este cont de salariu.
Daca au pus poprire pe o asa suma cred ca au inclus si cheltuielile de executare.
Daca acel card nu a mai fost folosit ati facut inchiderea si lichidarea lui???
Aveti in vedere si termenul de depunere contestatie sau suspendare a executarii si popririi cred ca e de 15zile.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
IONICA VADUVA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot plati in rate un credit bogdan78 bogdan78 am avut un credit de nevoi personale la BRD, de un an nu am reusit sa mai platesc rata. Acum 2 luni am fost contactat de catre de cei de la EOS KSI si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita nelu1957 nelu1957 buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)