avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta refinantare...am platit ratele catre banca la data scadenta regulat pana in anul 2010, cand sotia a ramas fara servici si venitul familiei sa diminuat...nu am mai putut platii la data scadenta ratele intregi la banca...plateam totus lunar 1/2 din rata....am incercat sa gasesc o solutie de compromis si intelegere cu banca explicand situatia financiara a familiei mele dar nu a fost chip....banca ma ameninta ca ma executa silit....dupa aceste discutii am mai platit 2 luni rata catre banca la jumatate dupa care mi sa blocat cardul si implicit contul unde puteam depune banii....prin anul 2013 am fost dat in judecata pt executare silita si poprire pe pensie...nu am contestat aceasta decizie a instantei si poprirea si-a urmat cursul normal...1/3 din venit....anul trecut 2017 in luna aprilie m-am trezit ca acea poprire de pe pensie a fost sistata....iar in luna iunie 2017 am primit o adresa de la o firma de recuperatori.....EOS KSI România și EOS Finance GMBH care ma instinta ca ei au cesionat de la BRD datoria mea....am luat legatura cu acestia incercand sa le explic ca eu nu am nici-o vina ca BRD mi-a sistat poprirea pe pensie....le-am solicitat anumite acte pe care nu au fost dispusi sa mi le puna la dispozitie....in schimb au trimis un reprezentant de-al firmei cu doua hartii care in opinia lor vroia sa insemne a fi un contract pe care eu trebuia sa il semnez si sa ma angajez ca voi plati lunar in cont o anumita suma....valabilitatea acestui asa zis contract era de un an iar dupa aceasta perioada nici reprezentantul firmei nu a putut sau nu a vrut sa-mi dea un raspus care vor fi urmatorii pasi de urmat....in aceasta situatie nu am semnat nimic si am refuzat orice colaborare cu dansii....in 04.04.2018 au inaintat dosarul la judecatorie si pe 17.04.2018 au obtinut EXECUTAREA SILITA... acasa nu am primit nimic de la vrun executor judecatoresc si nici nu cred ca voi primi....ma voi trezi direct cu poprirea pe pensie.....intrebarea mea ar fi urmatoarea.....daca pot contesta in instanta aceasta executare silita invocand termenul de prescriptie.....de cand decurge termenul de prescriptie in acest caz expus de mine??.....va intreb toate acestea pt. a ma putea lamuri exact cu acest termen de prescriptie si pt ami angaja un avocat.....va multumesc si astept un raspuns sau mai multe de la dv....cu stima....ionel.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:58, 11 Mai 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apărarea fundamanetală este că, în opinia mea, contractul de credit își pierde caracterul executoriu prin cesiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie firma de recuperari creante Bianca C. Bianca C. Am contractat un imprumut la BRD in 2006 in valoare de 26.000ron.,iar din cauza dobanzilor majorate,comisioanelor introduse ulterior(comisioane care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati in rate un credit bogdan78 bogdan78 am avut un credit de nevoi personale la BRD, de un an nu am reusit sa mai platesc rata. Acum 2 luni am fost contactat de catre de cei de la EOS KSI si mi s-a ... (vezi toată discuția)