avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie firma de recuperari creante

Am contractat un imprumut la BRD in 2006 in valoare de 26.000ron.,iar din cauza dobanzilor majorate,comisioanelor introduse ulterior(comisioane care nu sunt stipulate in contract)si a unor probleme personale la care s-a mai adaugat si diminuarea salariului cu cel putin1000lei/luna, pe fondul crizei financiare,nu am mai putut plati ratele, avand in vedere ca mai detin si alte credite.Mi-a fost reziliat contractul si banca a cesionat imprumutul catre EOS KSI,care mi-a trimis somatii peste somatii cu o suma de plata mai mare decat imprumutul contractat. Am fost anuntata de catre Eos dupa luni de zile de la reziliare, iar eu le-am cerut sa-mi trimita copii cu stampile originale dupa copiile dosarului aflat in custodia lor, ei refuzand acest lucru iar aceasta tegiversare dureaza de 1 an, acum amenintandu-ma cu executarea silita.Mentionez ca in contractul de imprumut nu este nici o clauza ca banca poate sa-mi cesioneze datoria catre o terta persoana, fapt care s-a intamplat , in speta:IFN Next Capital Finance care la randul sau a vandut catre Eos Finance GmbH, iar aceasta din urma la EOS KSI Romania Srl., fiecare probabil adaugandu-si comisioane si dobanzi penalizatoare, ajungand in cele din urma la o suma mai mare decat imprumutul luat, adica 30.000 ron., dupa 2 ani si jumatate de plata catre BRD.
Va rog daca sunteti amabili sa-mi dati un sfat pt. ca sunt disperata si nu mai stiu ce sa fac. Cu stima,Bianca
Cel mai recent răspuns: Bianca C. , utilizator 12:50, 27 Noiembrie 2009
Pot sa te intreb ce perioada nu ai achitat?Deoarece si eu am un credit la BRD si m-au sunat , m-au amenintat ca se duc la adresa din buletin si ca scot imobilul respectiv la vanzare etc Tie ti-au facut ceva de genul asta?Eu nu am mai achitat de aproximativ 5 luni deorece la fel ca si tine nu am mai avut posibilitate.Dupa cat timp te-au dat la firma de recuperari si ai avut probleme de genul meu cu ei?
ati cerut inscris clarificari privind situatia contractului de credit xxx la brd?

incepeteti cu o plangere la protectia consumatorilor si in functie de raspuns, veti vedea ce este de facut. in esenta trebuie platit cumva creditul, dar se pune problema dobanzilor si comisioanelor.

cred ca este vorba si de o serie de clauze abuzive in contract

=D>
Nu am mai achitat din mai 2008, pt. ca nu am stiut unde mi-au dat dosarul cei de la Brd, iar Eos m-a anutat dupa cel putin 6 luni si de atunci tot cer acte care care sa ateste veridicitatea sumelor pe care le sustin prin somatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune contract credit bancar allyna9876 allyna9876 Buna ziua, Un contract de credit bancar care a fost cesionat catre SC EOS KSI ROMANIA SRL în calitate de mandatar al EOS FINANCE GMBH, poate fi executat ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune? adrian-farcas adrian-farcas Buna ziua In 2006 am luat 2 credite de nevoi personale la cateva luni distanta unul de altul. Au fost platite cateva rate la fiecare iar mai apoi nimic. ... (vezi toată discuția)
Executare silita nelu1957 nelu1957 buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)