cristian15coman a scris:
intrebarea mea este daca casa nu este numai pe numele meu ,este mostenire de la tata si pe acel act sunt eu, mama si 2 surori si in aceasta casa stam cu totii, executorul poate sa vina sa ia ceva din casa neputandu-se dovedi care sunt bunurile mele si care sunt ale lor?
Voi face abstractie de raspunsurile de pana acum, unele fiind gresite, altele incomplete, incercand sa respund strict la intrebarea dumneavoastra.
Pe calea executarii silite pot fi urmarite doar bunurile dumneavoastra si veniturile realizate de dumneavoastra. Dreptul de a alege calea de executare apartine creditorului.
Bunurile aflate in coproprietate pot fi urmarite doar dupa iesirea din indiviziune cere poate fi realizata si in cadrul contestatiei la executare. Cat priveste imobilu la care va referiti, prin iesirea din indiviziune va fi determinata cota dumneavoastra din acest bun, iar aceata cota determinata poate face obiectul executarii silite.
Impotriva masurii de urmarire a bunurilor aflate in proprietatea altor persoane decat debitorul, persoanele vatamate pot formula contestatie la executare, iar instanta de executare, pe baza probelor prezentate de contestator, poate scoate bunurile respective din procesul-verbal de sechestru. In situatia in care odata cu aplicarea masurii de sechestrare a bunurilor se poate face dovada cu inscrisuri ca acele bunuri nu apartin debitorului, executorul judecatoresc este obligat sa tina cont de acest fapt si sa nu sechestreze acele bunuri.
O zi buna !