avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie la asigurator, executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie la asigurator, executare silita

Am facut niste rate la un magazin pe o perioada de trei ani dupa am ce am terminat de plata la un an si ceva primesc somati din partea [asiguratorului] ca am o datorie de 95 lei asta se intampla in vara lui 2008 la un an dupa ce terminasem de plata ratele, am dat un telefon la ei si dupa cateva verificari mi-au zis ca e o greseala si ca plata ratelor a fost confirmata ,in 2009 iar m-au dat in judecata si au castigat si in Ianuarie 2010 au apelat la un executor judecatoresc care dupa cum scrie in somatie vrea imi vanda averea, eu in Romania nu am nimic pe numele meu nici salariu nici pensie ,locuiesc intr-un apartament unde este propietar bunica mea care o cheama tot ca pe mine (numele de familie) acu vreau sa stiu....poate executorul sa execute silit aparatamentul bunici?Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 09:07, 25 Februarie 2010
esti un insolvabil, doar daca aceasta este decedata si esti mostenitor poate fi urmarita doar partea ce ti se cuvine dar e mai complicat ( trebuie dezbatuta succesiunea si urmarita doar partea ta -sulta sau ce iti revine in urma dezbaterii succesiunii )
Bunica mea traieste si numai ea este trecuta pe contract ,eu am mai avut un apartament si l-am vandut din 2005 ei acolo mi-au trimis somatiile deci acolo figurez pentru ei dar la apartamentul respectiv este alt propietar si de asta vroiai sa stiu daca se pot lega de alta propietate in cazul meu apartamentul bunici.

Creditorul are latitudinea de a-şi alege bunurile asupra cărora face executarea, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege, printre care : între părţi a intervenit o convenţie de executare a veniturilor (art. 3714 C. proc. civ.); înaintea imobilelor, se urmăresc bunurile mobile dacă debitorul este minor sau pus sub interdicţie (art. 491 C. proc. civ.); veniturile debitorului sunt suficiente pentru plata integrală a datoriei în maxim 6 luni (art. 499 C. proc. civ.).

Insa , in cazul de fata nu se poate proceda la iesirea din indiviziune.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Toate bune si frumoase in cele expuse de dvs. dar, totusi, bunica este in viata. Nu se poate face iesire din indiviziune atata timp cat singurul proprietar traieste. In concluzie apartamentul bunicii nu poate fi urmarit pentru datoriile nepotului.
Va multumesc pentru raspunsuri ,acum sunt linistit, oricum banca a trimis la executor ca eu locuiesc la fostul apartament si acolo din 2005 e alt propietar cu acte in regula.

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)
Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)