avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie la asigurator, executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie la asigurator, executare silita

Am facut niste rate la un magazin pe o perioada de trei ani dupa am ce am terminat de plata la un an si ceva primesc somati din partea [asiguratorului] ca am o datorie de 95 lei asta se intampla in vara lui 2008 la un an dupa ce terminasem de plata ratele, am dat un telefon la ei si dupa cateva verificari mi-au zis ca e o greseala si ca plata ratelor a fost confirmata ,in 2009 iar m-au dat in judecata si au castigat si in Ianuarie 2010 au apelat la un executor judecatoresc care dupa cum scrie in somatie vrea imi vanda averea, eu in Romania nu am nimic pe numele meu nici salariu nici pensie ,locuiesc intr-un apartament unde este propietar bunica mea care o cheama tot ca pe mine (numele de familie) acu vreau sa stiu....poate executorul sa execute silit aparatamentul bunici?Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 09:07, 25 Februarie 2010
Nu se poate face executare silita decat pe bunurile debitorului.Dar daca locuiti cu bunica si afla banca adresa poate sa va puna sechestru pe bunurile mobile pe care le gaseste la adresa respectiva.Bunica d-v. trebuie sa faca dovada ca bunurile ii apartin, altfel poate ramane fara ele.
Nu bunica ar trebui sa faca dovada ca ii apartin bunurile, ci banca trebuie sa faca dovada ca aceste bunuri apartin debitorului. Potrivit C.civ. posesorul bunului mobil se prezuma a fi proprietar. In cazul nostru bunurile mobile se afla in apartamentul bunicii.
Bunurile se afla in apartamentul bunicii dar acolo locuieste debitorul si cu acordul instantei se poate intra si pune sechestru pe bunuri.
Intrucat potrivit C.pr.civ pot fi urmarite doar bunurile ce apartin debitorului, pentru a fi sechestrate acele bunuri trebuie facuta dovada ca apartin debitorului.
Daca apartamentul apartinea debitorului se presupunea ca toate bunurile mobile aflate in locuinta ii apartin. Avand in vedere ca apartamentul apartine bunicii se presupune ca bunurile mobile care se afla in apartament ii apartin acesteia.
Daca se face dovada ca acestea apartin debitorului, intr-adevar, cu incuviintarea instantei, pot fi sechestrate dar, ma repet, nu bunica trebuie sa faca dovada ca bunurile din apartament ii apartin ei ci creditorul trebuie sa faca dovada ca acele bunuri apartin debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)
Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)