avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... agent de executare firma recuperare debite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

agent de executare firma recuperare debite

Buna ziua,
In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb locul de munca si n-am mai putut plati ratele. Dupa o perioada de timp am fost contactata de o firma de recuperare debite carora le-am platit lunar o suma nu foarte mare dar incepand din martie 2012 am ramas fara servici si nu am mai platit nimic. Au urmat o multime de telefoane, somatii, amenintari....iar astazi am primit un mesaj pe telefon ca maine se va deplasa un agent de executare la domiciliul meu. Eu nu detin nici un bun, locuiesc la sora mea in casa (proprietate personala), intrebarea mea este daca acest agent de executare poate lua bunurile care apartin lui sora mea si daca ea trebuie sa dovedeasca cu documente ca sunt ale ei??? Ce se intampla daca eu nu-l primesc in casa mai ales daca nu are o hotarare judecatoreasca in acest sens?
Va multumesc!
Nu va veni niciun agent la dumneavoastra. Nu au voie sa vina, daca si-ar dori sa o faca. face parte din tactica lor de hartuire a debitorilor.
Daca vor sa treaca la executare, vor face cerere de executare catre executorul judecatoresc. Doar acesta are voie sa vina la usa, dar nu are voie sa sechestreze bunuri, daca nu are dovada ca apartin debitorului.
Multumesc, mi-ati facut ziua mult mai frumoasa!
dar o banca sau mai multe in cazul in care nu iti platesti ratele iti poate pune sechestru pe conturi?
doar poprire si doar prin executor judecatoresc
eram neclar ptr ca am fost la o banca din oras (vreau sa vand un apartament)si mi-au spus ca daca cumparatorul imi baga banii in cont acestia vor fi luati de banca la care am ramas dator!mantionez ca pana in prezent nu am nicio proprire pe salariu!va multumesc ptr raspuns!

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu apartament desi am poprire aadriana aadriana In urma unui credit am poprire pe salariu 30%.Salariul nu intarzie, banii se vireaza de catre intreprindere in aceeasi zi a lunii si cu toate acestea pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)
Executare silita ... poprire salariu .... ContSters143925 ContSters143925 Buna seara, as dori un raspuns oficial (de preferabil din partea unui avocat sau a unui consilier juridic) la situatia in care ma aflu: am un imprumut de ... (vezi toată discuția)