avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlul executoriu apartament desi am poprire
Discuție deschisă în Executare silită

titlul executoriu apartament desi am poprire

In urma unui credit am poprire pe salariu 30%.Salariul nu intarzie, banii se vireaza de catre intreprindere in aceeasi zi a lunii si cu toate acestea pentru datoria de 12.000 lei mi se poate lua apartamentul?
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 19:45, 11 Septembrie 2010
Daca datoria se recupereaza din salar prin poprire nu va scoate apartamentul la licitatie.
Conform art.Art. 371
In tot cursul executarii silite, sub supravegherea organului de executare, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.
Art. 373
Cererea de executare silita se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel.
Executorul judecatoresc este dator sa staruie, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu si pentru respectarea dispozitiilor legii, a drepturilor partilor si ale altor persoane interesate.
Exista vreun termen?Nu!Legea ii impune executorului sa staruie CU CELERITATE!, creditorul sa-si recupereze cat mai repede creanta.Odata facuta poprirea, creditorul face un calcul si vede ca deabia peste...ani isi recupereaza debitul.Deci pasul urmator e sechestrul.
Credeti ca banca mai e interesata sa platiti rata(chiar daca ar fi mai mare prin poprirea facuta pe salariul dvs.) odata ce contractul a devenit exigibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Executare " silita "?! mancipri mancipri este legal daca ai intarziat cu 2 rate la o banca , acea banca sa trimita la locul de munca si datornicului si girantului o notificare prin care sa ceara sa le ... (vezi toată discuția)
Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)