avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere sechestru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere sechestru

Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta.

Doi copropietari, sot si sotie, ai unui imobil dobandit in timpul casatoriei acestora, convin ca in urma divortului sotia sa plateasca o sulta sotului pentru cota lui din imobil.
La momentul partajului, imobilul era sub sechestru in baza unei sentinte penale a sotului care are o datorie fata de un creditor.
In urma partajului, in baza hotararii judecatoresti, sotia intabuleaza imobilul cu cota de 1/1, dar in extrasul de carte funciara se mentioneaza in continuare ca imobilul este sub sechestru in baza aceleiasi sentinte penale a sotului.
Executorii judecatoresti ii trimit sotiei o somatie imobiliara invocand ca o data cu plata sultei, sotia si-a asumat si sechestrul instituit asupra imobilului, acesta fiind inscris anterior partajului. Acestia cer plata intregului debit de catre sotie in termen de 15 zile urmand ca in cazul neplatii imobilul sa fie pus la vanzare.
Intrebarea este, ce poate face sotia pentru a radia sechestrul din cartea funciara si cum poate scapa de executori, ea nefiind implicata cu nimic in dosarul sotului?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2015
cosmin_cristici, utilizator
Cel mai recent răspuns: bunicumiki , utilizator 19:12, 19 Septembrie 2015
Sotia ,la momentul partajului a avut cunostiinta din extrasul de carte funciara ca imobilul era sub sechestru in baza unei sentinte penale a sotului care are o datorie fata de un creditor.ca asupra bunului imobil a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului-deci si-a asumat eventualele riscuri
Sotia nu a fost obligata sa accepte preluarea bunului imobil,putea sa pretinda sa i se achite sulta aferenta cotei ce ii revenea si astfel ar fi indepartat situatia actuala
Concret,sotia in calitate de unic proprietar al bunului imobil,poate scapa de executori numai prin achitarea sumei precizata in somatia de plata emisa de bej
Sunt intr-o situatie aproape similara ,numai ca noi am facut partajul casei de 1/2 cote egale (insa acesta este facut, tot după punerea sechestrului) . Sechestru asigurator este o solutie data in prima instanta ,(am facut Apel la aceasta solutie in acest moment). Întrebare ; în aceasta situatie de 1/2 , obligatiile de plata (datorita sechestrului ) îi revin si sotiei pentru cota ei de jumatate ?. . . . multumesc anticipat pentru raspuns
parerea mea este ca se poate interpreta, in ambele cazuri, ca s-a incercat evitarea masurii asiguratorii dispusa asupra imobilului. Atata vreme cat sechestrul era notat in CF inainte de partaj, inseamna ca v-ati asumat situatia.
Multumesc
Problema este ca jumatatea mea (1/2 din partaj) acopera datoria . Am facut lucru acesta tocmai pentru a nu scote toata casa la vinzare. . . . Acum nu stiu cum este legal s-au mai exact cum se procedeaza . Seara placuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere notari carte funciara Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua, printr-o sentinta judecatoreasca de partaj, se hotaraste ca imobilul bun comun intra in proprietatea sotiei, urmand sa-i plateasca sotului o ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara - inscrieri neradiate in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile. Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu un raspuns. Este vorba de o hotarare de partaj intre soti prin care se sisteaza starea de codevalmasie. Actiunea ... (vezi toată discuția)
Radiere somaþie de platã înscrisã în cartea funciarã bms bms Buna, Am un caz neplacut, soţul PD a primit o sentinţă rămasă definitivă în care în calitate de debitor este obligat la plata unei sume de N lei, ... (vezi toată discuția)