Buna ziua,
ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de incuvintare si procesul verbal de sechestru pe un autovehicul ( nu sa repectat art. 732 ncpc) pentru o factura fiscala de ridicare deseuri menajere care este achitata
multumesc
Cererea de executare este depusa de un anumit creditor pe rolul executorului judecatoresc. Executorul judecatoresc nu are calitate procesuala pasiva in cadrul litigiilor avand ca obiect contestatie la executare decat in situatii limitative, in situatia expusa de dumneavoastra nu cred ca e cazul.
Dumneavoastra puteti introduce o contestatie la executare impotriva creditorului care a depus cererea de executare silita, in termen de 15 zile de la momentul la care ati primit incheierea de incuviintare a executarii silite, si invocati in cadrul contestatiei faptul ca factura a fost achitata deci creanta nu exista.
Pentru initierea procedurii de executare silita trebuie sa existe o creanta certa, lichida si exigibila, ceea ce in cazul dumneavoastra nu se verifica.
Referitor la nerespectarea prevederilor art. 732, puteti de asemenea invoca in cadrul contestatiei la executare nelegalitatea masurii de sechestrare avand in vedere necomunicarea somatiei si neacordarea unui termen de o zi in vederea achitarii presupusei creante.
Va redau mai jod prevederile art. 732: Art. 732: Aplicarea sechestrului asupra bunurilor debitorului
(1)Dacă în termen de o zi de la comunicarea somaţiei însoţite de încheierea de încuviinţare a executării debitorul nu plăteşte suma datorată, executorul judecătoresc va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, în vederea valorificării lor, chiar dacă acestea sunt deţinute de un terţ.
Puteti depune contestatie la executare, in care sa aratati ca debitul a fost achitat integral. Totodata, puteti invoca si faptul ca nu a fost respectat Codul de Procedura