avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creditorii mi-au spus că au inițiat procedura de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Creditorii mi-au spus că au inițiat procedura de executare imobiliară. Este posibil acest lucru dacă imobilul nu este întabulat?

Buna ziua dupa legea noua un imobil care este neintabulat si terenul imobilului are alt propietar.cum se procedeaza dupa legea noua?se poate executa o casa care nu e intabulata pe casa am doar autorizatia de constructie pe numele meu altceva nimic iar terenul are alt propietar?in momentul de fata nu am primit nici o instiintare de la executoru dar miau spus creditori adica niste vecini ca mau dat spre executare.daca nu am primit inca nimic in ce stadiu ne aflam?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Probabil in stadiu de amenintare/intimidare
Inainte sa se prezinte executorul la fata locului.ma anunta in scris ca sunt executata?multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În vederea înștiințării debitorului, executorul judecătoresc va comunica o copie de pe încheierea de încuviințare a executării silite, însoțită de titlul executoriu în copie certificată de executor pentru conformitate cu originalul și de somație, punându-i-se în vedere ca în termen de 15 zile de la primirea acesteia să plătească întreaga datorie, inclusiv dobânzile și cheltuielile de executare.
Multumesc frumos.

Si daca casa nu are nici un act doar autorizatia de constructie iar terenul alt propietar se poate executa?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se incheie un proces verbal de situatie, apoi se face o documentatie cadastrala si se deschide cartea funciara. Cheltuielile necesare vor fi avansate de creditor și vor fi imputate debitorului cu titlu de cheltuieli de executare silită.

Insa nu este cazul sa va panicati daca creditorul nu are inca un titlu executoriu. Sau are?

Alte discuții în legătură

Încuviințare de executare silită în data de 26.05.2017, dar eu nu am primit nimic de la executor. În ce termen trebuie trimisă somația? Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna ziua in 26.05.2017 mi sa facut o incunviintare de executare silita pe site judecatoriei insa inca nu am primit nimic de la executor ce se intampla in ce ... (vezi toată discuția)
Aplicarea hotararii judecatoresti ellamaria ellamaria Buna ziua, in urma unui proces civil trebuie sa platesc cheltuieli de judecta in valoare de 1340 lei. In sentinta pe care am primit-o nu se specifica unde si ... (vezi toată discuția)
Separatie bunuri din timpu casatoriei Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna seara pot sa trec casa pe numele meu daca a fost construita de sot inaintea casatoriei?avem o executare si as vrea sa stiu daca near ajuta o separare de ... (vezi toată discuția)