avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Calcul termen contestatie executare si reprezentare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Calcul termen contestatie executare si reprezentare

Buna seara, va rog mult sa ma ajutati cu lamurirea a 2 aspecte extrem de urgente : am primit in data de 21.06.2016 incheierea civila privind incuvintarea executarii silite si infiintarea popririi de la executor :
1. Am termen 5 zile ca sa fac contestatia la executare, iar a 5 zi este sambata, este tarziu daca o depun luni in 27.06.2016?

2. Cererea de executare silita a fost inaintata executorului :,, de subscrisa -Firma de recuperare Kredit....prin Avocat …( Cabinet individual avocatura) pot sa invoc in contestatia la executare faptul ca firma de recuperare nu a fost legal reprezentata, conf. art.84.CPC si sa solicit anularea actelor de executare silita ? In sensul ca nu a fost reprezentata de proprii juristi conf. Decizia 9/2016 ICCJ? Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2016
sandup, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandup , utilizator 14:59, 28 Iunie 2016
Pe 27 este ultima zi, deci puteți să o depuneți atunci.

Nu cred că puteți invoca lipsa reprezentării deoarece a fost reprezentată de avocat.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu am inteles bine din decizia 9/2016 : pot fi reprezentati doar de angajatii lor , pentru ca cererea de executare s-a inaintat executorului printr-un Cabinet individual de avocatura, deci o alta persoana juridica?
Societatea creditoare ( Banca, IFN, etc ) nu poate fi reprezentata de catre o alta societate comerciala sau de avocatii / consilierii juridici ai acesteia din urma.
Va trebui sa gasiti alt motiv de contestatie, iar contestatia o puteti depune in termen de 15 zile.
Am inteles ca este legal sa fie reprezentati de Cabinet individual de avocat X.
Va multumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Proprire salariu Tisha89 Tisha89 Azi am primit mail de la ING, Banca la care am salariu, ca am o proprire de la un execuție judecătoresc în valoare de 6000 lei. În trecut am avut un card ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)