avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire salariu

Azi am primit mail de la ING, Banca la care am salariu, ca am o proprire de la un execuție judecătoresc în valoare de 6000 lei. În trecut am avut un card de credit la brd. După o perioada nu am mai putut plăti ratele. De-a lungul timpului datoria s-a vândut la mai multe societății de recuperare. Ultima plata către banca a fost în anul 2013. Se poate face ceva în aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:55, 30 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.
Faceti contestatie la executare.
Art. 714 NCPC
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 5 zile de la comunicare.

Ideal ar fi sa consultati un avocat pe situatia de fapt, referitor la termenul de prescriptie, dar si la mandatul de reprezentare al recuperatorului.

Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Trebuie sa depuneti contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta. Invocati prescriptia dreptului + alte motive. Puteti merge la un specialist pentru consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra conturilor Steluta98 Steluta98 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-un caz de drept civil ? In data de 01.09.2005 s-a solicitat un imprumut la o banca in valuare de 800€ . In ... (vezi toată discuția)