avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestator intr-un dosar de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestator intr-un dosar de executare silita

Buna ziua,
Am cumparat o masina in luna martie pe care nu am inmatriculat-o inca, si am aflat de la fostul proprietar (am vazut si somatia) sau inceput demersurile ptr executare silita (conturi, masina). Avand in vedere ca eu am cumparat masina inainte (3luni) de inceperea oricarei forme de executare silita am depus contestatie la executare la judecatorie.
Am primit din partea instantei o citatie in care sunt mentionate urmatoarele; " Indicati numele si domiciliul intimatului, obiectul cererii si valoarea acestuia in lei, precum si modul in care s-a ajuns la determinarea acetei valori, cu indicarea inscrisurilor corespunzatoare".
In primul rand, am depus impreuna cu contestatia si contractul de vanzare - cumparare, copia de pe buletin, iar valorea (pretul cred eu) este stipulat in contrat.
Am nevoie de ajutor ca nu stiu ce-mi cere in plus "modul in care s-a ajuns la determinarea acestei valori", adica din moment ce suma este trecuta in contract !
P,S, Contestatia am trimis-o prin posta in ultima zi prevazut in termenul legal,, si poate nu a ajuns la timp...ma gandesc.

Multumesc ptr ajutor anticipat.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
razvan225, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 21:06, 2 Octombrie 2018
Sincer nu stiu ce cautati dumneavoastra acolo in proces si cine v-a invatat sa faceti contestatie dumneavoastra ....
Ati primit vreo somatie de la executor sau cum ati ajuns in postura de contestator la executare ?
Sunteti cumparator de buna credinta si masina n-a fost sub sechestru asa ca nu aveti nicio raspundere si calitate in executarea silita mai ales ca aceasta a inceput dupa tranzactie.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
DenisRif, utilizator
Daca n-ati lut Fiscal de la cumparator n-o sa puteti inmatricula masina
Art. 740: Sechestrarea autovehiculelor
(1) In cadrul procedurii de urmarire a unui autovehicul, proprietatea debitorului, executorul judecatoresc poate dispune sechestrarea acelui bun, facand mentiunea acestei masuri si pe certificatul de inmatriculare, precum si pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv. Daca aceasta din urma masura nu poate fi aplicata din diferite motive, executorul judecatoresc va mentiona acest aspect in procesul-verbal de sechestru, precum si cauzele care au dus la crearea acestei situatii.
(2) Autovehiculul va fi sechestrat prin aplicarea de sigilii sau dat in depozitul unei persoane alese cu precadere de catre creditor. Un exemplar al procesului-verbal de urmarire a acelui autovehicul va fi comunicat atat organelor de politie rutiera, cat si organelor fiscale in raza carora a fost inmatriculat acel bun, pentru a nota aceasta masura in evidentele proprii. Daca indisponibilizarea autovehiculului si a documentelor precizate la alin. (1) nu poate fi realizata la termenul la care executorul judecatoresc a dispus aplicarea masurii sechestrului, procesul-verbal va fi comunicat serviciului de politie rutiera, care va putea opri in trafic autovehiculul urmarit, indiferent de locul in care acesta se afla.
(3) Organul de politie rutiera va putea opri in trafic autovehiculul sechestrat si va proceda la ridicarea certificatului de inmatriculare, a cartii de identitate, punand in vedere conducatorului autovehiculului ca bunul este sechestrat si sa se prezinte intr-un termen rezonabil la executorul judecatoresc. Totodata va anunta, de indata, executorul judecatoresc care a aplicat masura prevazuta la alin. (1) . Aceasta operatiune va fi consemnata de catre organul de politie intr-un proces-verbal, in care se va face si o descriere sumara a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisa conducatorului autovehiculului. Atat documentele, cat si o copie a procesului-verbal vor fi trimise executorului judecatoresc care a aplicat masura sechestrului asupra acelui autovehicul.
(4) Executorul judecatoresc poate aplica, de asemenea, masura sechestrului asupra unui autovehicul in baza datelor obtinute de la serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, daca debitorul in cauza este proprietarul inregistrat al acelui bun, politia rutiera, in baza procesului-verbal comunicat de executorul judecatoresc, urmand a proceda potrivit alin. (2) si (3) .
(5) Autovehiculul supus sechestrului potrivit dispozitiilor prezentului articol va putea fi folosit de catre debitor pana la valorificare, daca acesta depune sau remite executorului judecatoresc o polita de asigurare negociabila, la o suma asigurata cel putin egala cu valoarea de asigurare a autovehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pot iesi cu mașina din țară dacă este sub sechestru ... Nicko60 Nicko60 Bună ziua .pot iesii cu mașina din țară dacă este sub sechestru de o banca? Detin toate actele mașinii care este la mine în curte.multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Buna seara! am un litigiu bancar, cu poprire, sunt la al 3 lea ... Cipy81 Cipy81 Buna seara! Am un litigiu bancar, cu poprire activa pe salariu, sunt la al 3 lea termen in instanta, dar am si un sechestru pe autoturism. As vrea sa plec in ... (vezi toată discuția)
Sechestru auto CHMarius CHMarius Buna ziua, Figurez cu o datorie mai veche la un magazin de piese auto,iar acum am primit un \\" Dosar executional \\" prin care se anunta faptul ca masina ... (vezi toată discuția)