avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara! Am un litigiu bancar, cu poprire, sunt la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara! Am un litigiu bancar, cu poprire, sunt la al 3 lea ...

Buna seara!
Am un litigiu bancar, cu poprire activa pe salariu, sunt la al 3 lea termen in instanta, dar am si un sechestru pe autoturism. As vrea sa plec in concediu in afara tarii, se poate sa ma ajutati va rog, cu info, daca pot face calatoria cu autoturismul pus sub sechestru? Pe adresa de infiintare a sechestrului, se aduce la cunostinta despre acest sechestru: Politiei Rutiere, DRPCIV, DITL si subsemnatul.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2021
Cipy81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cipy81 , utilizator 08:12, 30 Iunie 2021
Art. 740. -
(1) În cadrul procedurii de urmărire a unui autovehicul, proprietatea debitorului, executorul judecătoresc poate dispune sechestrarea acelui bun, făcând mențiunea acestei măsuri și pe certificatul de înmatriculare, precum și pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv. Dacă această din urmă măsură nu poate fi aplicată din diferite motive, executorul judecătoresc va menționa acest aspect în procesul-verbal de sechestru, precum și cauzele care au dus la crearea acestei situații.





(2) Autovehiculul va fi sechestrat prin aplicarea de sigilii sau dat în depozitul unei persoane alese cu precădere de către creditor. Un exemplar al procesului-verbal de urmărire a acelui autovehicul va fi comunicat atât organelor de poliție rutieră, cât și organelor fiscale în raza cărora a fost înmatriculat acel bun, pentru a nota această măsură în evidențele proprii. Dacă indisponibilizarea autovehiculului și a documentelor precizate la alin. (1) nu poate fi realizată la termenul la care executorul judecătoresc a dispus aplicarea măsurii sechestrului, procesul-verbal va fi comunicat serviciului de poliție rutieră, care va putea opri în trafic autovehiculul urmărit, indiferent de locul în care acesta se află.



(3) Organul de poliție rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat și va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărții de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat și să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc. Totodată va anunța, de îndată, executorul judecătoresc care a aplicat măsura prevăzută la alin. (1). Această operațiune va fi consemnată de către organul de poliție într-un proces-verbal, în care se va face și o descriere sumară a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisă conducătorului autovehiculului. Atât documentele, cât și o copie a procesului-verbal vor fi trimise executorului judecătoresc care a aplicat măsura sechestrului asupra acelui autovehicul.

(4) Executorul judecătoresc poate aplica, de asemenea, măsura sechestrului asupra unui autovehicul în baza datelor obținute de la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, dacă debitorul în cauză este proprietarul înregistrat al acelui bun, poliția rutieră, în baza procesului-verbal comunicat de executorul judecătoresc, urmând a proceda potrivit alin. (2) și (3).

(5) Autovehiculul supus sechestrului potrivit dispozițiilor prezentului articol va putea fi folosit de către debitor până la valorificare, dacă acesta depune sau remite executorului judecătoresc o poliță de asigurare negociabilă, la o sumă asigurată cel puțin egală cu valoarea de asigurare a autovehiculului.

deci... s-ar putea sa nu puteti.

Va multumesc mult pt raspuns. Nu am fost oprit in trafic pana in acest moment de Politia Rutiera si inca am in original talonul si CIV ul autoturismului. Am intrebat in ideea in care am aceste documente, si tinand cont ca nu se specifica nicaieri Politia de Frontiera.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pot iesi cu mașina din țară dacă este sub sechestru ... Nicko60 Nicko60 Bună ziua .pot iesii cu mașina din țară dacă este sub sechestru de o banca? Detin toate actele mașinii care este la mine în curte.multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Contestator intr-un dosar de executare silita razvan225 razvan225 Buna ziua, Am cumparat o masina in luna martie pe care nu am inmatriculat-o inca, si am aflat de la fostul proprietar (am vazut si somatia) sau inceput ... (vezi toată discuția)
Sechestru auto CHMarius CHMarius Buna ziua, Figurez cu o datorie mai veche la un magazin de piese auto,iar acum am primit un \\" Dosar executional \\" prin care se anunta faptul ca masina ... (vezi toată discuția)