Domnule avocat, personal cred că managerul spitalului nu trebuia să-mi refuze cererea de transfer. La alin.4 din L153 se stipulează că "Ordonatorul de credite, în raport cu cerințele postului, stabilește criterii de selecție proprii de transfer în completarea celor prevăzute la alin. (1) și (2),.....", ori în răspunsul pe care l-am primit, nu se face vorbire de niciun criteriu de selecţie. Bănuiesc că fiecare unitate este obligată să stabilească astfel de criterii care să se regăsească în RI al instituţiei, ori într-o procedură de transfer. Astfel stând lucrurile, consider că există suficiente motive de a contesta în instanţa de contencios administrativ răspunsul pe care managerul mi l-a dat. Mai mult decât atât, am înţeles că, în conformitate cu legislaţia specifică din domeniu, postul poate fi transformat şi scos la concurs, numai dacă nu-l solicită nimeni la transfer! Însă dumnealor, pe repede înainte, au solicitat CJ transformarea postului, deşi persoana s-a pensionat pe 4 martie, iar eu am depus cererea pe 6 martie. Ce credeţi, am dreptate?
Sunt asistent medical şi am cerut în ba L153 art.32 transferul pe un post de asis. medical al altui spital. Mi s-a refuzat transferul, deoarece a fost solicitată Cons. Judeţean transformarea postului din principal, în debutant, ulterior aprobării, urmând să fie scos la concurs. Nu trebuie mai întâi onorată cererea de transfer şi, dacă nu ar exista nicio cerere de transfer, să fie transformat şi ocupat prin concurs?