avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer

Sunt asistent medical şi am cerut în ba L153 art.32 transferul pe un post de asis. medical al altui spital. Mi s-a refuzat transferul, deoarece a fost solicitată Cons. Judeţean transformarea postului din principal, în debutant, ulterior aprobării, urmând să fie scos la concurs. Nu trebuie mai întâi onorată cererea de transfer şi, dacă nu ar exista nicio cerere de transfer, să fie transformat şi ocupat prin concurs?
Cel mai recent răspuns: Barbu Eduard , utilizator 21:21, 13 Martie 2019
Nu exista nicio ordine a prioritatii de ocupare a unui loc de munca.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Domnule avocat, personal cred că managerul spitalului nu trebuia să-mi refuze cererea de transfer. La alin.4 din L153 se stipulează că "Ordonatorul de credite, în raport cu cerințele postului, stabilește criterii de selecție proprii de transfer în completarea celor prevăzute la alin. (1) și (2),.....", ori în răspunsul pe care l-am primit, nu se face vorbire de niciun criteriu de selecţie. Bănuiesc că fiecare unitate este obligată să stabilească astfel de criterii care să se regăsească în RI al instituţiei, ori într-o procedură de transfer. Astfel stând lucrurile, consider că există suficiente motive de a contesta în instanţa de contencios administrativ răspunsul pe care managerul mi l-a dat. Mai mult decât atât, am înţeles că, în conformitate cu legislaţia specifică din domeniu, postul poate fi transformat şi scos la concurs, numai dacă nu-l solicită nimeni la transfer! Însă dumnealor, pe repede înainte, au solicitat CJ transformarea postului, deşi persoana s-a pensionat pe 4 martie, iar eu am depus cererea pe 6 martie. Ce credeţi, am dreptate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sckimbarea locului de munca din motive medicale Gigi77 Gigi77 Lucrez ca brancardier pe salvarea pitalului si dupa un mic acinent medical la un picor medicul ortoped a recomandat sckimbarea locului de munca pentu a evita ... (vezi toată discuția)
Transfer personal contractual instituție publică felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com Se poate face transferul personalului contractual dintr-o institutie publica pe un post similar de functionar public conf L153/2017, (vezi toată discuția)
Cum ma pot transfera pe un post în sectie.dupa un post fix ( responsabil cu igiena) ca asistent medical generalist.sunt angajat într-un spital de stat... Mihai Grasu Mihai Grasu Bună ziua .sunt angajat într-un spital de stat pe un post fix de asistent medical generalist.Cum as putea ocupa un post de asistent medical generalist în ... (vezi toată discuția)