Poate n-am fost eu explicit, treaba cu dimensiunea rosturilor am inteles-o. Am luat foc atunci cand au impartit ei o suprafata dupa bunul plac, dupa ce in prealabi le-am cerut sa imparta suprafata in trei parti egale (zona de wc incastrat, lavoar, cada), a cate 80cm (fix 2 placi incap in acei 80cm, cu tot cu rost de 1,5mm). M-am trezit cu o suprafata terminata la 70cm, iar urmatoarea la 90, ambele avand fie lipsa 10cm, fie un straif de 10 cm suplimentar.
Discutia mergea spre partea legala, nu spre intelegerea mea in ale ceramicii.
Dar totusi, va multumesc ca ati raspuns.
Ma confrunt cu o situate neplacuta, din pacate, si am nevoie de un sfat, o directie.
Am tocmit o echipa de muncitori, prin coordonatorul lor, sa renovez un apartament cu 3 camere. Ne-am inteles la bani, etape si durata.
Pana de curand, ne-am inteles de minune,dar cand a inceput partea de finisaje care raman la vedere, si am inceput sa observam defectele, a inceput balamucul.
Discutiile au inceput de la felul in care a fost montata faianta pe braul din bucatarie, le-am lamurit, in sensul ca cel ce ii coordoneaza a motivat ca faianta e de vina pentru rosturile de diferite dimensiuni. Am zis, treaca de la mine, e faianta alba, cu un model random, nu se vede dupa ce punem chitul.
Am ajuns la baie, unde am stabilit un model, si o anumita succesiune a placilor, le-am marcat in scris pe foaie si pe perete, azi m-am trezit cu altceva in baie. De data asta n-am mai acceptat, iar replica muncitorilor a fost foarte acida, ce s-a incheiat cu "pun ciocanul pe faianta acum si daram tot". I-am trimis la plimbare.
Problema mea acum este ca am bani de recuperat de la acestia, si binenteles (ca doar nu e altfel) ca nu am contract, nu stiu cum ii cheama (nume de familie), sau unde stau. Intre timp, studiind bonurile pentru materialele de constructii, am observat foarte multi saci de diverse materiale (nu stiu sa le pronunt) ce au fost puse pe bonuri fiscale, si am suspiciunea rezonabila ca aceste materiale au fost puse din burta, si nelivrate vreodata spre apartamentul meu.
Vin la voi cu rugamintea sa ma ajutati cu sfaturi, directii, in care s-o apuc. Cum procedez, pe cale legala - binenteles - sa imi recuperez prejudiciul. Cum demonstrez ca materialele facturate nu au fost folosite la mine in apartament? Ma pot adresa direct si firmei ce a emis bonurile fiscale? Cum se numeste o astfel de practica in care sunt facturate bunuri, dar nu sunt livrate?
p.s.: acum are motive si sotia sa imi scoata ochii, citez: "ti-am spus eu sa facem contract, dar tu, nimic! Batman, Batman".