avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Mara 10

Activitate Mara 10

Va multumesc pt răspunsuri.As mai avea o intrebare,cum salariul minim pe economie a crescut,iar fostul soț lucreaza la negru,cui pot sa ma adresez pt a crește și pensia copilului minor.Mentionez ca pana in prezent trebuia sa dea 250 lei pe lună (bani pe care nu i-a dat din rea voință).Acum ,raportat la salariul minim ar veni in jur de 300.El nu are venituri scriptic, dar faptic are suficient.De 9 luni nu vrea sa mai stie de copil,iar de 4 luni nu i-a mai dat nici pensia.
Bună ziua, sunt divortata de 2 ani de soțul meu,iar copilul a ramas in custodie comună cu domiciliul la mine.fostul soț de aproape 4 luni nu a mai plătit copilului pensia alimentară.Are dreptul sa ii puna intr-un cont(de care eu nu stiu)Si sa spuna ca sunt pentru copil?
Răspuns la discuția Program vizita copil
Mie sincer nu mi se pare normal ca tatăl sa isi vada copilul dupa un anumit program.Eu cred ca ambii părinți au drepturi egale asupra copilului ,mai ales ca nu a fost vorba de violență in familie.Si eu imi cresc singură copilul,si cu toate astea fostul soț il poate vedea cand dorește...si in timpul școlii, si in weekend,si in vacante..oricand.Pt binele copilului nu am vrut program,cu toate că fostul are un comportament nu prea civilizat fata de mine.Daca isi iubeste copilul,restul nu mai contează.
Aveti dreptate.relatia cu copilul este destul de buna ,iar copilul este foarte atasat de tata .Din pacate timpul petrecut de cei doi e foarte scurt,iar mama nu este deacord cu mai mult.

When a scris:

Daca ce a zis userul este corect și are o relație buna cu copilul atunci va obține un program mai amplu. Nu reușește la fond reușește sigur la apel.
Programul copilului ar trebui sa pună pe primul loc legătură cu părintele cu care nu locuiește dacă relația e una buna.
Ma îndoiesc ca într-o săptămână nu se pot găsi 2 ore pe care copilul sa le petreacă cu tatăl sau o noapte în plus chiar.

Răspuns la discuția Program vizita minor
Nu e cazul de asemenea sfaturi..Fostul meu soț nu are un comportment prea civilizat fata de mine,dar ținând cont că totuși isi iubeste copilul,cu toate că uneori am impresia ca se foloseste de copil,si pt binele copilului,ignor comportamentul fata de mine.In cazul prietenului meu,situația este alta.El chiar are un comportament destul de civilizat fata de fosta soție,iar fata de copil nu mai spun.Din această cauză dorește mai mult timp cu copilul si lucrul asta nu se poate rezolva decât în instanță.

Martonze a scris:

Mara 10, atunci sfătuiţi-vă prietenul să se poarte cu copilul şi cu fosta soţie aşa cum se poartă fostul dvs. partener cu dvs. şi cu copilul dvs.

Răspuns la discuția Program vizita minor
Aveti dreptate!relația tata -copil este una f bună.mentionez ca nu eu sunt mama copilului.si eu sunt divorțata,iar copilul meu isi vede tatăl de cate ori dorește.NU AM PUS PROGRAM. Era vorba de un prieten al meu ,care petrece foarte putin timp cu copilul din pacate.

Sobolan de tomberoane a scris:

Daca domiciliul era la tata si dvs il vedeati cate 2 zile la 14 zile, si va doreati sa l mai vedeti inca 1 zi credeti ca era normal nu?dar cand cere el de ce nu e normal?daca e ok cu copilul daca copilul eo ok si isi doreste de ce sa-i ingraditi acest drept?

S-a încercat o discuție cu mama ,dar aceasta nu e deacord.spune că trebuie respectat programul stabilit si punct.doar primul si ultimul weekend din lună.

When a scris:

Care e relația cu copilul? De ce nu se încearcă o discuție cu mama în acest sens?

Buna ziua. In legatura cu o intrebare anterioara despre modificarea programului de vizita pt un copil minor, cel in care tatăl mai dorește două zile pe săptămână in afara de primul si ultimul weekend din lună;as dori sa aflam daca ar avea sanse de castig.va mulțumesc.
Bună ziua.As dori sa stiu daca se poate modifica in instanta programul de vizita pt copil minor,ținând cont că domiciliul il are la mama ,iar tatăl il vede primul si ultimul weekend din luna.Dorinta tatălui este de a lua copilul inca 2 zile pe saptamana ,deoarece timpul petrecut cu copilul este foarte scurt.
Buna ziua.As dori sa stiu daca se mai poate pune program de vizita dupa ce divorțul s-a terminat si avem custodie comună fără program de vizita.