avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate IrinaNegru

Activitate IrinaNegru

Discuție legea 89/2019
In prevederile legii 89/2019 se mentioneaza ca beneficiarul poate realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, într-o anumită limită. Se pot considera astfel si activitatile desfasurate in baza unui contract de mandat ca presedinte de bloc sau membru comitet executiv? Sau in aceasta situatie este necesar sa fie incheiat si contractul de mandat?
Se considera astfel de venituri si cele obtinute din inchiriere imobil?
Buna ziua,
As dori sa adresez si eu cateva intrebari pentru a putea lua cea mai buna decizie. Tinand cont de conditiile oferite de RADET in aceasta iarna as dori, mai ales si din cauza faptului ca in septembrie astept un copil, sa ma debransez si sa imi pun centrala termica pe gaze.
Am incercat sa discut cu administratorul, insa acesta mi-a spus, ca in conditiile noii legi (196/2018), chiar daca ma debransez, caldura se va plati la pausal pe cpi. Mentionez ca momentan avem repartitoare dar in sedinta se va discuta eliminarea acestora.
Pe scara mai exista aproximativ 6 apartamente debransate. Pentru acestea se va calcula la fel cota de caldura atribuita? Chiar nu mai exista prevederi in vederea respectarii drepturilor noastre, a locatarilor, la conditii decente de caldura si apa calda? In aceasta iarna o luna jumatate termometru pe calorifere arata 32 grade, mai putin ca prezenta unei persoane in casa, temperatura ce nu poate asigura un confort termic decent... Nu mai spun de apa calda care, desi este platita la pret de apa calda, era cel mult calduta, nefiind posibil sa te speli pe cap cu asa ceva fara sa te imbolnavesti. Desi locuiesc in Bucuresti, uneori conditiile sunt de sat (in fiecare dimineata incalzesc apa sa ma pot spala sa merg la birou).
As putea instala un boiler electric insa asta nu rezolva problema caldurii (care oricum e platita exagerat tinand cont de conditii), iar sa platesc si incalzire pe energie electrica este inuman si inutil cat timp deja platesc aceste utilitati.
Chiar nu exista absolut nici o modalitate prin care sa imi exercit drepturile la o viata decenta fara sa platesc de 2 ori in contextul in care 1 data platesc inutil?
Va multumesc anticipat.