avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196/2018-debransare noua
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196/2018-debransare noua

Buna ziua,
As dori sa adresez si eu cateva intrebari pentru a putea lua cea mai buna decizie. Tinand cont de conditiile oferite de RADET in aceasta iarna as dori, mai ales si din cauza faptului ca in septembrie astept un copil, sa ma debransez si sa imi pun centrala termica pe gaze.
Am incercat sa discut cu administratorul, insa acesta mi-a spus, ca in conditiile noii legi (196/2018), chiar daca ma debransez, caldura se va plati la pausal pe cpi. Mentionez ca momentan avem repartitoare dar in sedinta se va discuta eliminarea acestora.
Pe scara mai exista aproximativ 6 apartamente debransate. Pentru acestea se va calcula la fel cota de caldura atribuita? Chiar nu mai exista prevederi in vederea respectarii drepturilor noastre, a locatarilor, la conditii decente de caldura si apa calda? In aceasta iarna o luna jumatate termometru pe calorifere arata 32 grade, mai putin ca prezenta unei persoane in casa, temperatura ce nu poate asigura un confort termic decent... Nu mai spun de apa calda care, desi este platita la pret de apa calda, era cel mult calduta, nefiind posibil sa te speli pe cap cu asa ceva fara sa te imbolnavesti. Desi locuiesc in Bucuresti, uneori conditiile sunt de sat (in fiecare dimineata incalzesc apa sa ma pot spala sa merg la birou).
As putea instala un boiler electric insa asta nu rezolva problema caldurii (care oricum e platita exagerat tinand cont de conditii), iar sa platesc si incalzire pe energie electrica este inuman si inutil cat timp deja platesc aceste utilitati.
Chiar nu exista absolut nici o modalitate prin care sa imi exercit drepturile la o viata decenta fara sa platesc de 2 ori in contextul in care 1 data platesc inutil?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:13, 15 Martie 2019
Buna dimineata!
Poate va ajuta informatiile de aici
[ link extern ]
Din ce am inteles...o sa mai platiti, dupa debransare, o suma de bani reprezentand caldura* degajata de inatalatiile comune ce incatzesc* peretii apartamentului dvs. ( nu cunosc exact formularea si modul de calcul...).
O sa mai platiti si caldura* din spatiile comune (palier, uscataroie...), care oricum o platiti si acum.
Si nu mai discutati cu administratora, presedintele asociatiei e reprezentanul legal, cu el/ea trebuie discutat. Sii cu vecinii de sus, jos, stanga, dreapta.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
Doar căldura din părțile comune se mai achita si alte sume rezultate din calcule legale.

Trebuie să obțineți însă acordul asociației si al vecinilor pentru debransare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Situatia prezentta de dv nu este o exceptie,fiind denuntata de multi locatari
In situatiile in care in condominiu exista la mai multe apartamnete astfel de probleme,legal asociatia de proprietari are obligatia sa desfasoare demersuri la furnizorul de utilitati pentru a asigura calitatea ,pentru a exista un raport corect valoare plata si utilitati asigurate
Este foarte adevarat ca si furnizorul de utilitati poate invoca lipsa infrastructurii vechi in capitala,lipsa investitiilor probleme care au condus la situatia actuala a RADET
Incercati sa analizati din punct d evdere financiar avantajele instalarii de sursa caldura alternative
Referito la obligatia impunerii de costuri caldura la apartamentele debransate ,exista norme specifice care impun coeficient intre 10-30%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Montare centala termica de apartament nicu_strat nicu_strat m-am debransat de la reteau termica a blocului , in regie proprie , am depus o nota in care am anuntat administratorul asociatiei de locatari de efectuarea ... (vezi toată discuția)