avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare centala termica de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare centala termica de apartament

m-am debransat de la reteau termica a blocului , in regie proprie , am depus o nota in care am anuntat administratorul asociatiei de locatari de efectuarea acestei operatiuni ; mai este nevoie si de alte aprobari de la operatorul care furnizeaza apa calda si caldura?
Procedura legala de debransare de la sistemul centralizat de incalzire,necesita parcurgerea unor etape legal prevazute,in lipsa carora asociatia de proprietari si furnizorul de agent termic nu pot sa va exonereze de la obligatia achitarii cote caldura/apa calda
Legea nr 325/2006 serviciul public de furnizare a agentului termic (pentru deconectarea apartamentelor SECŢIUNEA a 5-a
Protecţia utilizatorului de energie termica

ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de
încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator
tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale;

b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor
şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile
înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un
condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii
cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat
şi pe verticala;

b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale,
asupra intentiei de realizare a unui
sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea
de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.

(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul
decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea
operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30
de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu
se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se
efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de
furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării,
după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea
condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de
către solicitant.
dar eu nu am niciun contract cu furnizorul de apa calda si caldura .Nu este suficient doar anuntarea la asociatia de locatari pentru calculul corect al cheltuielilor de intretinere ?
nicu_strat a scris:

dar eu nu am niciun contract cu furnizorul de apa calda si caldura .Nu este suficient doar anuntarea la asociatia de locatari pentru calculul corect al cheltuielilor de intretinere ?

Functionarea instalatiilor de incalzire centralizata sunt reglementate prin normative tehnice. Aceste normative va obliga sa aveti avizul furnizorului pentru debransare . Asociatia de proprietari nu are competenta de a aproba/refuza debransarea.
Dumneavoastra nu aveti contract cu furnizorul, dar locuiti intr-un condominiu care are un contract. Pana sa va debransati ilegal nu ati avut caldura si apa calda, credeti ca atunci cand ploua era apa calda de la robinet, iar iarna cand ningea era agentul termic care intra prin calorifere?
Nici eu nu am contract cu femeia de serviciu ce face curat dar are asociatia. Tot asa nu am contracte individuale cu furnizorul de energie electrica pentru lift sau iluminat casa scarii dar are asociatia. Exemplele pot continua pentru fiecare furnizor de servicii si utilitati.
Iar pentru reglementarea relatiilor dintre consumatori si furnizorii de energie termica exista legislatie ce se aplica la nivel national, publicata, dezbatuta in presa...
Asa ca intrati in legalitate mergand la asociatie pentru acord, la furnizor..., respectati conditiile pentru a primi acordul si una din acestea este sa asigurati o alta sursa de incalzire, demonstrand asta cu acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifer pe timpul iernii Dinush Dinush Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Un locatar din blocul unde locuiesc a dorit sa se debranseze de la caldura pe motive ca nu locuieste acolo. A ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)