avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Debransare calorifer pe timpul iernii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Debransare calorifer pe timpul iernii

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.

Un locatar din blocul unde locuiesc a dorit sa se debranseze de la caldura pe motive ca nu locuieste acolo. A facut o cerere la asociatie in acest sens. Avea nevoie de semnatura noastra si de a unui alt vecin. Noi nu am semnat. Chiar si asa, respectivul si-a scos caloriferele fara acordul nostru.
Acuma noi avem de suferit, avem 20 de grade in casa fata de alti vecini care au 24.
Ce putem face in acest sens? Mentionez ca avem si copil mic in casa si tot timpul se plange de frig.
Cel mai recent răspuns: Dinush , utilizator 17:19, 18 Decembrie 2010
Solutionarea se poate realiza prin implicarea reprezentantului legal al asociatiei in persoana presedintelui
Oricum surprinzatoare precizarea dvs conform careia acum in timpul ierni ,cand instalatia este tranzitata de agent termic,locatarul a putut realiza debransarea
-Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotarârea adunarii generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
Deconectările/debranşările nu se pot realiza în timpul sezonului de încalzire.
Deconectările/debranşărilese efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.
Golirea/reumplerea coloanei cu apa a marit factura emisa de furnizor.
din punct de vedere tehnic nu imi dau seama cum poate sa va afecteze negativ faptul ca el nu mai are calorifere.

Cel mult poate sa va afecteze pozitiv prin faptul ca agentul termic (apa calda) nu mai ajunge la el in calorifere, nu mai exista scadere de presiune pe circuitul apei, si astfel ajunge un volum mai mare de apa calda la dvs in calorifer.

Problema pe care o aveti cu temperatura scazuta este posibil sa existe din cauza aerisirii incorecte a circuitului de incalzire. Verificati sa nu aveti aer in calorifere si daca aveti aceasta problema evacuati aerul din instalatie. Daca aveti dopuri/robinete de aerisire la calorifere deschideti-le putin pana iese doar apa prin ele (Atentie sa folositi o cutie portabila/galeata pentru colectarea apei, pentru ca TREBUIE sa iasa apa pe la robinetul de aerisire, nu aer. Daca iese aer tineti robinetul deschis pana incepe sa iasa apa fara bule de aer)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
AG, utilizator
Vecinul doar si-a dat calorifele jos, fiinda nu a obtinut aprobarea de debransare. Noi nu am fost de acord cu debransarea. calorifele si le-a dat jos prin septembrie cand nu aveam inca incalzire. Calorifele noastre sunt in regula. Dar in casa la noi sunt cu 4 grade mai putin fata de alti vecini. Nu putem sa-l obligam sa isi puna calorifele inapoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)