avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... golire instalatie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

golire instalatie termica

Buna ziua,

M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am constatat ca nu mi se incalzesc integral caloriferele ci doar 2-3 elementi. Atunci am realizat ca sunt ultimul locatar de pe tronson care mai este la termoficare, vecinii de la etajul 3 si 4 avand centrala termica proprie. Motivul neincalzirii caloriferelor este prezenta aerului in instalatie, care nu poate fi eliminata din cauza fapului ca eu nu am montati robineti pentru purjare la calorifer. Am fost la asociatia de proprietari si am solicitat sa goleasca instalatia pentru a putea sa imi montez robinetii, astfel putandu-se face aerisirea pe tronson. Administratorul blocului s-a opus pentru ca ar fi risipa de apa, si mi-a comunicat ca trebuie sa astept pana cand se va face pe scara mea o lucrare mai ampla, si abia atunci se merita sa goleasca instalatia. A trecut deja o luna, situatia nu s-a imbunatatit si e posibil sa treaca si iarna asteptand sa se sparga o teava pe undeva, pentru a putea sa-mi montez robinetii.
Intrebarea mea este, cum as putea sa oblig asociatia de proprietari sa opreasca caldura si sa goleasca instalatia? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: martianivan , utilizator 07:39, 24 Noiembrie 2010
Nu puteti face asta, dar puteti sa-i cereti administratorului sa faca mai des operatiunea de aerisire pe coloana de incalzire a scarii. Se face acest lucru la ultimul etaj. E adevarat ca e cam multa fataiala pana cand se ajunge la o golire de aer corespunzatoare, dar asta e, intra in atriburiunile lui de administrator!

Si in primavara cand se goleste instalatia de apa o sa puteti si dv. sa va puneti aerisitoare la calorifere pentru sezonul urmator.
Operatiunea de aerisire pe coloana de incalzire a scarii am facut-o personal, chiar de mai multe ori, fara rezultat. Ma tem insa, ca vecinii de deasupra mea, cand s-au debransat nu au avut grija sa refaca circuitul, astfel aerisirea la etajul 4 sa fie ineficienta pentru mine. Cred ca e timpul sa imi impachetez lucrurile si sa ma mut. Nu imi convine sa platesc agentul termic, de care nu prea beneficiez. Va multumesc pentru raspuns!
Este necesara interventia la as. prop. a proprietarului. Admin-ul sa verifice instalatia de la ultimul nivel - daca omul si-a montat centrala, acesta nu trebuia sa modifice altceva decat deconectarea fizica a caloriferelor lui nu si a conductei de aerisire - deci trebuie verificat si daca constatati nereguli, chiar ca trebuie facut ceva. Daca zioceti ca at facut aerisirea instalatiei, banuiesc ca va pricepeti, daca nu, atunci apelati - prin as. prop. la un specialist de la punctul termic.
Mai banuiesc ca greseala a plecat din momentul umplerii instalatiei cu apa, cand toti proprietarii trebuiau anuntati sa deschida la maximum robinetii de intrare in calorifere (cu atat mai mult daca acestea sunt prevazuti cu robineti termostatici), apoi cu robinetul de pe TUR inchis si robinetul de aerisire deschis, se incepe umplerea cu apa a instalatiei prin deschiderea usoara a robinetului de pe RETUR. Operatiunea nu trebuie facuta in graba, trebuie urmarite toate caloriferele (sa fie etanse) O atentie mai mare se da caloriferelor de la ultimul nivel - daca distributia agentului termic este de jos in sus sau a celor de la parter daca distribuia agentului termic este de sus in jos.
Pe teava de aerisire se va observa cum aerul din instalatie iese cu putere; pe masura ce instalatia se goleste de aer, pe conducta de aerisire se va observa ca incepe sa curga apa in amestec cu aer iar la un moment dat se observa ca pe acea teava curge numai apa; atunci se considera ca operatiunea de aerisire este incheiata, se inchide robinetul de aerisire si usor se deschide robinetul de pe TUR si instalatia intra in functionare normala - deci si caloriferul dvs. ar trebui sa-si faca treba pentru care a fost montat in camera. As. prop. trebuie sa se implice serios in aceasta chestiune si ar fi culmea sa va mai si puna la plata incalzirea locuintei.
Notificati in scris as. prop. ce ne-ati spus in topic, mai mult atentionati-ii sa nu va repartizeze costuri cu incalzirea pana ce problema nu este rezolvata, cu sau fara golirea/umplerea instalatiei cu agent termic... Succes!
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
Adam Grecu, utilizator
Va multumesc de informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Nu am caldura medanro medanro Desi nu mi se incalzeste decat caloriferul din bucatarie(coloana separata) si celelalte doar ca nu ingheata(ap 2 cam) platesc caldura ca si cei care stau cu ... (vezi toată discuția)