Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii conducte si armaturi se termina la intrarea in scara. Atunci pentru ce trebuie la debransarea caloriferelor din locuinta mea sa:
- ma prezint la RADET pentru plata taxei de eliberare a avizului la proiect la ridicarea acestuia. Taxa de eliberare a avizului este de 59,34 lei, fără TVA, conform Hotărârii C.G.M.B. nr. 126 / 2008. Costurile efective de debranşare sunt în funcţie de numărul de etaje ale blocului şi de tipul de legături folosite pentru debranşări, variind între 47 şi 85 lei/calorifer, fără TVA.
Plata tarifului de avizare se va face in momentul depunerii documentaţiei. R.A.D.E.T. Bucureşti nu eliberează alte aprobări referitoare la executarea debranşărilor.
-sa platesc vreo 600 de lei pentru un "proiect tehnic", pentru ce?
-am flex si pot eu sa tai tevile si sa pun dop si sa le prezint comisiei asociatiei de locatari, sa vada ca nu mai sunt bransat la caldura.
-cine poate sa indrepte aceasta nedreptate si furt pe fata?
Cand este vorba de luat banii trec si pe domeniul privat .
De exemplu la apa calda daca te debransezi pentru ca ai CT de apartament nu ai nevoie de ei .
Aceste nedreptate tot noi o putem remedia ...:ban: daca santem uniti .
Referitor la "proiectul tehnic", am intrebat un "specialist" de la RADET sa-mi spuna pentru ce trebuie asa ceva. Mi s-a raspuns ca trebuie refacuta echilibrarea hidraulica a instalatiei, o data ce caloriferele mele nu vor mai face parte din instalatia lor. Atunci m-am enervat si i-am dat exemplul ca o sa plec in iarna asta de acasa si o sa-mi inchid caloriferele de la robinet si ca aceste calorifere ale mele nu vor mai fi in circuitul lor. Adica le "voi dezechilibra" instalatia lor [EDIT] Si pentru asta trebuie proiect tehnic?-am intrebat.
N-a mai zis nimic domnul "inginer" de la RADET, incercand sa o coteasca, ca asta e legea. Legea lor, facuta pentru ei. [EDIT].
Eu cred ca pentru sezonul urmator de incalzire o sa aiba timp acel distribuitor sa faca cate echilibrari ale intalatiei doreste, dupa ce ia de la asociatia de proprietari numarul musteriilor ramasi in continuare la el. Asa ca nu trebuie sa va faceti dvs. probleme, pentru ce trebuie sa faca el pe acolo.au angajati foarte bine pregatiti din birouri pline.
Doua intrebari, ca sa nu mai deschid un topic nou, ca are legatura cu subiectul.
Stau in bloc cu repartitoare pe calorifere.
1. Daca montez la calorifere robineti pe tur si retur, ii inchid si scot caloriferele vechi, se considera aceasta dpdv legal debransare? Pentru ca eu nu ma ating de punctul de distributie a caldurii catre mine, nu tai si blindez tevile, e ca si cum as tine robinetul permanent inchis, lucru posibil si acum. Nu am gasit o definitie clara legala si tehnica a debransarii, poate ma ajutati dvs. In fapt nu doresc debransarea conform legii de la RADET, adica voi figura in continuare ca bransat la RADET, voi plati la calculul caldurii pentru repartitoare, care vor indica bineinteles 0.
2. Exista vreun impediment legal sa imi montez o centrala termica proprie pe gaze nefiind debransat de la RADET? Ca daca nu, imi pun centrala si raman nedebransat, scap de hartogoraie si taxe, impedimentul fiind un al doilea rand de calorifere (vezi pct 1) si faptul ca voi plati taxele de rapartitor (pentru tevi si spatiile comune oricum voi plati indiferent daca am centrala sau nu).
1. Nu se considera legal debransare solutia propusa de dumneavoastra
2. Pentru a folosi centrala proprie aceasta trebuie montata cu toata instalatia de catre firme autorizate, cu acceptul firnizorului de energie termica, acordul asociatie si contract incheiat cu furnizorul de gaz... Ori firmele autorizate sa execute asemenea lucrari nu va face instalatia decat dupa ce obtineti aprobarile, avizele..