avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate



Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? "deconectare anterioara in condominiu"?
Intrebarea este pentru ca se interzic deconectarile din sistemul de incalzire centralizat, daca nu s-au facut deconectari anterioare in condominiu.

Apropo, mi-am pus o centrala de apartament si calorifere separat de cele racordate la Radet Constanta. Am depus si dosarul complet pentru debransare, astept rezolutia. Nu-i asa ca nu imi poate interzice cineva sa imi instalez si alte surse de caldura? Si asa, Radet Constanta ma obiga sa folosesc pe timpul iernei 3 calorifere electrice pt fiecare camera, agentul livrat de acestia la intrare in calorifere fiind de maximum 45 grd. Oricum, nu ma deranjeaza caloriferele racordate, la Radet, o sa le maschez cu perdele...

In cazul in care Domnii de la Radet Constanta nu dau curs pozitiv cererii de debransare, atunci urmeaza sa-i chem in instanta, invocand pretul pe gigacalorie practicat care este de 3 ori mai mic decit cel obtinut in urma unei centrale termice, dar zau ca ma gindesc la perdele...

De asemeni, agentul termic livrat de Radet este sub parametri, calitatea apei este de un PH inferior, fosfatii inexistenti, protectia echipamentelor radiante din apartamente impotriva coroziunii inexistenta, depozite masive in echipamentele radiante datorita netratarii si filtrarii agentului de incalzire, ceea ce in cazul utilizarii unet Centrale Termice de apartament, nu se intampla.
Asadar, in prima etapa urmeaza calcul si comparatie pret pe apartament referitor agent termic livrat de Radet respectiv centrala de apartament apoi instanta. Sa fie aceasta calea de debransare?

Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: acivic , utilizator 00:14, 12 Septembrie 2014
Izolati termic instalatia Radet pt ca aceasta sa nu mai poata avea pretentii asupra unor presupuse pierderi de agent termic. Care a fost motivul refuzului de a va debransa?
Eu inteleg ca aveti pastrate caloriferele vechi cum erau inainte bransate la instalatia de incalzire centrala, ca le ascundeti pe dupa perdele ca sa va fofilati la plata. Daca ati fi cinstit cu vecinii dvs., ar trebui sa va debransati total , sa indepartati caloriferele vechi de pe pozitie pentru a nu provoca suspiciuni .Cu ascunsul pe dupa perdele nu rezolvati nimic.Eu in locul dvs. as lasa caloriferele vechi in biroul administratorului sau la usa presedintelui, ca sa isi aminteasca atunci cand intocmesc listele de plata sa va scada consumul, sa nu aiba nici o scuza ca au uitat.
johnpescar a scris:
... ca le ascundeti pe dupa perdele ca sa va fofilati la plata.

Omul a scris in primul mesaj destul de clar ca a facut cerere de debransare si daca nu i se aproba, nu poate sa taie caloriferele, normal si atunci s-a gandit sa le mascheze cu perdele. Unde dai si unde crapa!
haideti sa va spun mai clar... Caloriferele sunt dotate cu cititor, blocul fiind alimentat printr-un gigacalorimetru. Ideea este ca in acest caz, o sa tin inchisi robinetii caloriferelor racordati la RADET, deci nu o sa se inregistreze nici un consum. Apoi folosesc centrala proprie pentru incalzire, utilizand caloriferele pe care le-am instalat la aceasta centrala proprie. Intr-adevar caloriferele sunt acum unul langa altul dar chiar nu ma deranjeaza, au acoperit spatiile goale din stanga si dreapta caloriferelor bransate la Radet. Mai exista varianta cererii de sigilare a caloriferelor bransate la Radet. Am depus oricum cerere de debransare. In orice caz, nimeni nu ma poate obliga sa folosesc un agent termic produs de RADET care este de 3 ori mai scump decit cel produs de centrala proprie, si nici Radet nu ma poate obliga sa deschid robinetii...

Dupa aprobarea debransarii (daca se aproba), nu imi ramine decit sa demontez caloriferele racordate la Radet. Daca nu este aprobata debransarea, atunci in instanta o sa fie explicate motivele tehnice si economice si am sanse sa castig.
Draga utilizator Emil6702:

Blocul este izolat pe est cu polistiren cu o grosime de 5 cm iar pe vest cu o grosime de 10 cm.
Apartamentul este declarat cu eficienta energetica A. Tavnele placate la interior cu polistiren de 5 cm, podelele cu polistiren extrudat de 2 cm.

Motive debransare:
1. Cost mare agent termic practicat de Radet,
2. Agent termic livrat subperformant, temperatura agentului la intrare in calorifere maxim 45 grade, iar afara -10 grade. Calculati dvs DT. am fost obligat sa imi dotez fiecare camera cu un calorifer electric.
3. Agent termic livrat necorespunzator dpdv al calitatii apei. Din caraccteristicile obligatorii minime a agentului termic enumar: PH min 9, Clorine maxim 50 ppm, fosf minim 1150 ppm. Radetul livreaza apa cu un PH de 7 ppm, clorine 450 ppm, FOSF - inexistent. Asadar, protectia sistemelor radiante nu exista.
4. Agent termic livrat cu depozite si mal. In fiecare primavara am desfacut caloriferele si le-am spalat, cantitatea de depozite in colectorele inferioare a fost exagerata, aproape blocate. In fiecare iarna, in decembrie, necesita inca o spalare de mal.
5. Am constatat colmatarea tevilor laterale de tur, deci micsorarea diametrului interior.
Pot continua asadar, cu mai multe aspecte, mai bine scapa Radetu de mine....



Alte discuții în legătură

Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)