avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate



Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? "deconectare anterioara in condominiu"?
Intrebarea este pentru ca se interzic deconectarile din sistemul de incalzire centralizat, daca nu s-au facut deconectari anterioare in condominiu.

Apropo, mi-am pus o centrala de apartament si calorifere separat de cele racordate la Radet Constanta. Am depus si dosarul complet pentru debransare, astept rezolutia. Nu-i asa ca nu imi poate interzice cineva sa imi instalez si alte surse de caldura? Si asa, Radet Constanta ma obiga sa folosesc pe timpul iernei 3 calorifere electrice pt fiecare camera, agentul livrat de acestia la intrare in calorifere fiind de maximum 45 grd. Oricum, nu ma deranjeaza caloriferele racordate, la Radet, o sa le maschez cu perdele...

In cazul in care Domnii de la Radet Constanta nu dau curs pozitiv cererii de debransare, atunci urmeaza sa-i chem in instanta, invocand pretul pe gigacalorie practicat care este de 3 ori mai mic decit cel obtinut in urma unei centrale termice, dar zau ca ma gindesc la perdele...

De asemeni, agentul termic livrat de Radet este sub parametri, calitatea apei este de un PH inferior, fosfatii inexistenti, protectia echipamentelor radiante din apartamente impotriva coroziunii inexistenta, depozite masive in echipamentele radiante datorita netratarii si filtrarii agentului de incalzire, ceea ce in cazul utilizarii unet Centrale Termice de apartament, nu se intampla.
Asadar, in prima etapa urmeaza calcul si comparatie pret pe apartament referitor agent termic livrat de Radet respectiv centrala de apartament apoi instanta. Sa fie aceasta calea de debransare?

Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: acivic , utilizator 00:14, 12 Septembrie 2014
Eu m-am debransat de la RADET printr-o firma acreditata care mi-a montat si centrala pe gaz, am depus la As. de Proprietari o cerere prin care i-am instiintat în legatura cu acest lucru si am anexat o copie PIF (punere în functiune a CT). Initial am avut o adresa emisa de As. Prop. care stipula ca este de acord cu debransarea, adresa pe care am depus-o la CONGAZ C-ta. Asta a fost tot. As. de Prop. are obligatia sa anunte RADET-ul ca s-a modificat suprafata radianta avånd în vedere ca are contract cu acest furnizor de servicii. Acest lucru s-a întâmplat în 2008 si de atunci nu am mai platit decåt gazul folosit la încalzirea apartamentului. Stim ca RADET-ul factureaza consumul indicat pe gicacalorimetru iar As. de Prop. repartizeaza acest index pe consumatorii racordati la RADET. Nu ne poate obliga nimeni sa platim ceva ce nu consumam.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
acivic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)