avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET CONSTANTA - posibilitate



Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? "deconectare anterioara in condominiu"?
Intrebarea este pentru ca se interzic deconectarile din sistemul de incalzire centralizat, daca nu s-au facut deconectari anterioare in condominiu.

Apropo, mi-am pus o centrala de apartament si calorifere separat de cele racordate la Radet Constanta. Am depus si dosarul complet pentru debransare, astept rezolutia. Nu-i asa ca nu imi poate interzice cineva sa imi instalez si alte surse de caldura? Si asa, Radet Constanta ma obiga sa folosesc pe timpul iernei 3 calorifere electrice pt fiecare camera, agentul livrat de acestia la intrare in calorifere fiind de maximum 45 grd. Oricum, nu ma deranjeaza caloriferele racordate, la Radet, o sa le maschez cu perdele...

In cazul in care Domnii de la Radet Constanta nu dau curs pozitiv cererii de debransare, atunci urmeaza sa-i chem in instanta, invocand pretul pe gigacalorie practicat care este de 3 ori mai mic decit cel obtinut in urma unei centrale termice, dar zau ca ma gindesc la perdele...

De asemeni, agentul termic livrat de Radet este sub parametri, calitatea apei este de un PH inferior, fosfatii inexistenti, protectia echipamentelor radiante din apartamente impotriva coroziunii inexistenta, depozite masive in echipamentele radiante datorita netratarii si filtrarii agentului de incalzire, ceea ce in cazul utilizarii unet Centrale Termice de apartament, nu se intampla.
Asadar, in prima etapa urmeaza calcul si comparatie pret pe apartament referitor agent termic livrat de Radet respectiv centrala de apartament apoi instanta. Sa fie aceasta calea de debransare?

Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: acivic , utilizator 00:14, 12 Septembrie 2014
Mai degraba - daca nu mai doriti incalzire la calorifere faceti un proces verbal cu 2 martori sau cu o firma specializata ca ati inchis robinetii +sigilarea lor , faceti o copie dupa proces verbal si atasati-o unei cereri prin care sa anuntati asociatia de situatia de pe teren.Daca asociatia continua sa va puna in continuare la plata si sa nu tina cont de hotararea dvs. motivand ca nu a-ti facut debransare legala ,bla,bla bla,refuzati plata si asteptati sa va cheme in judecata. Dvs. veti dovedi cu martori ca nu ati consumat mai mult decat eventual prin tevile verticale mai multa caldura - care oricum trebuie platita deoarece tevile verticale nu sint taiate.Intotdeauna ar trebui sa se tina cont in Instanta ca trebuie sa platiti atat cat consumati iar faptul ca debransarea nu este facuta legal POATE ve-ti fi amendat sau sanctionat. In cazul in care nu este o debransare ci o inchidere a caloriferelor pe pozitia inchis nu exista norma care sa amendeze acest fapt. De citit pe net ce se intimpla in Arad , am gasit ca au fost mii deoameni care au procedat asa - insa au avut suportul asociatiilor.
Buna ziua!

Doresc sa ma debransez de la RADET , am depus dosarul de debransare cu toate anexele complectate dar in locul PV de debransare totala al unuia dintre vecini am depus o declaratie a asociatiei de proprietari precum ca acel vecin este debransat, deoarece asociatia nu mai avea PV de debransare (au spus ca l-au pierdut) am primit acasa o instiintare de la RADET ca trebuie PV intocmit de RADET in anul 2005 pentru debransarea acelui vecin. Am mers la asociatie iar acestia au depus o cerere prin care solicita eliberarea unei copii dupa acel PV. Am fost la RADET am vorbit si mi-au spus ca nu au PV deoarece la ei nu apare ca debransat acel apartament. Pe vecin nu am de unde sa il iau pentru ca este plecat din tara de 10 ani.Tiinand cont ca eu nu am un conract direct cu RADET am gasit un model de notificare pentru a fi depus la asociatie. Subsemnatul..... va transit urmatoarea notificare prin care incepand cu data de... m-am debransat(intentionez sa ma debransez) de la incalzirea centralizata datorita triplarii preului gigacaloriei, pret pe care nu il mai pot suporta. Prin urmare va solivit sa constatati situatia si sa ma scadeti de la intretinere. Mentionez ca am fost informat despre prevederile Constituitie Romaniei (art. 44 alin. 1 +alin.7 dreptul de proprietate corborat cu art.45-libertate economica) privind dreptul de a imi alege liber, furnizorul de energie, precum si despre prevederile legii 325/2006, art.45 al.1 lit.b+c corborat cu art.46 alin.1 privind energia termica. As dori sa stiu daca am sanse cu acesta notificare sa fac ceva sau nu, deoarece nu ma pot intelege cu administratorul. Daca este buna ma duc o depun la administratie sa imi dea un numar de inregistrare si dupa aceea sa vedem ce va urma.
Depuneti la registratura RADET o cerere prin care sa va puna la dispozitie raportul de debransare a imobilului. Radet este obligat sa va puna la dispozitie copie a raportului de debransare. Depuneti o cerere oficiala si la administratia blocului, administratorul este obligat a va pune la dispozitie toate actele cerute. Incercati in mod amiabil sa obtineti Raportul de debransare, eventual mai luati un vecin, doi, care sa va sustina la discutii.

Salutari


Mai aveti solutia de sigilare a caloriferelor RADET, depunind la registratura cererea in formatul lor sau solutia descrisa mai sus de UTILIZATORUL CATALIN2011.
Salutari
Neoficial mi s.a comunicat ca acel apartament apare in sistemul radet ca nu este debransat. Timp de 8 ani de zile acel apartament nu a platit caldura decat cheltuielile comune. Saptamana aceasta voi intra in audienta la directorul general radet pentru a primi un raspuns oficial sa stiu ce pot face in continuare. Cei de la radet mi.au dat o cerere pentru a sigila caloriferele doar ca aceasta trebuie mai intai semnata de catre administrator dupa care ei vin si sigileaza caloriferele, doar ca administratorul refuza semnarea acestei cereri pe motiv ca nu este treaba lor sa semneze inainte sa se faca sigilarea. Daca ma retrag din asociatie ca am acest drept nu pot evita radetul deoarece eu nu am contract direct cu acestia, ramanand doar sa urmez sfatul lui catalin?
Atentie, nu se primesc audiente pentru debransari.... Puteti sa urmati si sfatul lui Catalin ca ultima optiune.

Oricum, caloriferele folosite in sistemul RADET, nu se pot utiliza in cazul unei centrale noi de apartament, mai bune spus, nu este recomandabil.

Alte discuții în legătură

Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)