avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate ionut.mitroi

Activitate ionut.mitroi

Multumesc de sfat. voi proceda in acest sens.
Buna ziua
Am o nelamurire cu privire la o situatie recenta.
Pe scurt, este vorba de o amenda contraventionala cf. codului rutier si suspendarea dreptului de a conduce pt. 30 de zile.

iunie 2017 - Am contestat procesur verbal.
noiembre 2017 - S-a judecat.
ianuarie 2018 - Am pierdut procesul.
ianuarie 2018 - Am facut apel.
martie 2018 - (se pare ca) am pierdut din nou

### nota ! - nici pana in ziua de astazi nu mi-a fost comunicata invreun fel hotararea judecatoreasca

In aceatsa situatie, am primit de curand o adresa de la Brigada Rutiera, prin care ma informeza ca in baza hotararii judecatoresti din martie 2018 care mentine procesul-verbal prin care s-a stabilit amenda si suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile dar si ca deoarece nu m-m prezentat in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti , au hotarat sa imi dubleze perioada (in cf. cu art 118, alin 5, OUG 195/2002) si au stabilit arbitrar ca incepand cu 26.03.2019 pe o perioada de 60 de zile voi avea permisul suspendat.

Astfel, devreme ce nu mi-a fost comunicata hotararea judecatoreasca (asa cu prevede codul de procedura civila - Art. 427) cu ce drept pune Brigada de Politie rutiera in executare hotararea, ba mai mult imi si dubleaza sanctiunea pentru ca nu m-am prezentat in 15 zile la ei sa predau permisul.

prin comunicare inteleg oscrisoare recomandata, astfel ca sa existe semnatura mea de primire, iar comunicarea sa fie fara dubii.... daca vine o scrisoare simpla, aruncata de postas in cine stie ce cute postala.... fara ca eu sa confirm primirea, cum ar putea fi considerata comunicare ...

Cu stima.
Ionut Mitroi