Buna ziua
Am o nelamurire cu privire la o situatie recenta.
Pe scurt, este vorba de o amenda contraventionala cf. codului rutier si suspendarea dreptului de a conduce pt. 30 de zile.
iunie 2017 - Am contestat procesur verbal.
noiembre 2017 - S-a judecat.
ianuarie 2018 - Am pierdut procesul.
ianuarie 2018 - Am facut apel.
martie 2018 - (se pare ca) am pierdut din nou
### nota ! - nici pana in ziua de astazi nu mi-a fost comunicata invreun fel hotararea judecatoreasca
In aceatsa situatie, am primit de curand o adresa de la Brigada Rutiera, prin care ma informeza ca in baza hotararii judecatoresti din martie 2018 care mentine procesul-verbal prin care s-a stabilit amenda si suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile dar si ca deoarece nu m-m prezentat in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti , au hotarat sa imi dubleze perioada (in cf. cu art 118, alin 5, OUG 195/2002) si au stabilit arbitrar ca incepand cu 26.03.2019 pe o perioada de 60 de zile voi avea permisul suspendat.
Astfel, devreme ce nu mi-a fost comunicata hotararea judecatoreasca (asa cu prevede codul de procedura civila - Art. 427) cu ce drept pune Brigada de Politie rutiera in executare hotararea, ba mai mult imi si dubleaza sanctiunea pentru ca nu m-am prezentat in 15 zile la ei sa predau permisul.
prin comunicare inteleg oscrisoare recomandata, astfel ca sa existe semnatura mea de primire, iar comunicarea sa fie fara dubii.... daca vine o scrisoare simpla, aruncata de postas in cine stie ce cute postala.... fara ca eu sa confirm primirea, cum ar putea fi considerata comunicare ...
Din pacate pt dvs trebuia sa depuneti permisul in termen de 15 zile de la data pronuntarii soluției în apel(data la care hotărârea a rămas definitiva) și nu de la data comunicării sentinței către dvs.Nu mai așteptați și mergeț urgent sa depuneti permisul la brigada de poliție rutieră.