avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaTeodoraG

Activitate AndreeaTeodoraG

Buna ziua, si eu sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc civil in Grecia cu un cetatean grec. Am contactat Ambasada Greciei la Atena de mai multe ori, insa am imprecia ca se contrazic in informatii de aceea va scriu. Practic mi s-a dat in scris cand i-am contactat prima data ca am nevoie de urmatoarele documente ' 1. În vederea căsătoriei la autorităţile elene, cetăţenii români au obligativitatea să prezinte certificat de cutumă, care se eliberează de misiunea diplomatică sau oficiul consular.
2. De asemenea, în Republica Elenă se solicită declaraţia de celibat dată numai la Ambasada României la Atena sau la Consulatul General la Salonic. Solicitantul serviciului consular trebuie să prezinte act de identitate valabil, hotarârea de divorț sau actul de deces al fostului soț, dacă este cazul.'

Problema e ca ulterior, cand i-am intrebat ce acte trebuie sa prezint pentru certificatul de cutuma, mi s-a spus ca certificatul de cutumă nu se eliberează, dar ca pot obtine din România, de la primăria locului de naștere o adeverință privind statutul civil, Anexa 9. Această adeverință o pot obține prin împuternicit cu procură specială.

In concluzie, nu imi este clar de ce ma trimit in Romania sa obtin acest document.

Ma puteti ajuta?

va multumesc,

Andreea