avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate CameliaBerteanu

Activitate CameliaBerteanu

Răspuns la discuția Probleme energie electrică
O sa cer să fie dus contorul la o verificare , mi se pare o sumă imensă totuși. Bunica nu vrea din chip in afara sa pună un leu. Deși contractul electrica e pe numele ei. Bănuiesc că o să ajungem totuși la cearta , că nu am nici un gând să plătesc singura toata suma. E vreo cale de a mă acționa în instanță? Nu avem contract de chirie sau ceva ..

jurist2020 a scris:

Practic electrica a făcut citirea contorului (se face periodic), motiv pentru care apar acele diferențe (între ce s-a declarat inițial și consumul real). Problema trebuie să o rezolvați cu bunica dumneavoastră, nu cu furnizorul (în condițiile în care nu aveți suspiciuni că acel contor nu e defect).

Buna ziua.
Locuiesc cu bunica din septembrie 2019
Ea și.a pus contor de energie electrică in martie 2019 . Nu i.a venit factura de curent decât la vreo 5 luni după montarea contorului ,timp in care s.a adunat suma de 680 de lei. De atunci până acum i.a venit facturi cu sume mici 60-65 de lei și are consumatori multi ( motor trifazic , cuptor electric , mașină de spălat , 2 frigidere , 2 lazi frigorifice mari , 2 televizoare , friteuza ) , eu am la mine in camera separat o mașină de spălat un televizor , un frigider și un calorifer pe care l.am folosit din noiembrie și nu l.a putere maxima ) A venit luna aceasta factura de curent în valoare de 4720 de lei (recalculare de la montarea , index 0) ,pe care mă pune sa o plătesc singura (pe ideea că a consumat caloriferul ). Cum pot sa ajungem la o învoială , să plătim măcar jumătate jumate , că ea ține sus și tare că a platit doar 60-65 de lei pe lună până să vin eu . Dar era index aproximativ pe factura, că nu s.a făcut citirea exactă a indexului de pe contor. Și cum să plătesc eu toata suma daca e recalcularea de la montare? (Un an) Eu nici nu locuiam aici.
Ce îmi va spune electrica daca le cer explicații pentru necitirea contorului un an de zile?
Buna ziua
Am avut nunta in data de 21.07.2018 și am contactat un student (persoana fizica neautorizata) pentru servicii foto-video.
Am încheiat un contract în care nu se specifica o data de predare a materialelor. Au trecut aproape 8 luni și el nu vrea sa mi predea materialele , găsește scuze că nu are timp , că mă suna sau că o să mi le trimita și nu se tine de cuvânt. Eu vreau să îmi recuperez materialele având în vedere că am achitat suma specificata in contract ( am dovezi și martori) .
Cum pot sa procedez ?
Este valabil un contract doar cu datele personale și semnăturile părților , fara stampila de firma sau legalizare notariala?