avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate andy_ionescu

Activitate andy_ionescu

Răspuns la discuția CIM neinregistrat itm
multumesc mult pt raspuns. sunt totusi nelamurit cu privire la termenul de prescriptie: contractul practic se inregistreaza cu iunie 2010, termenul de prescriptie incepand practic de la 01.01.2011. daca calculez aici cei 5 ani, termenul s-a prescris. de la itm au spus ca ar trebui sa achit din 2014 pana in 2016, iar pentru anii 2010-2013 sa platesc singur stagiul de cotizare

Cornel Vasile a scris:

Termenul de prescriptie se aplica in anumite situatii , si anume:
- dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept;
- dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

adica din 2010 si pana in 2016? la itm mi au spus ca exista termen de prescriptie de 5 ani, cei de la casa de pensii mi au spus acelasi lucru, si anume ca ar trebui sa achit contributiile (rectificativele) pentru 2014-2016

Cornel Vasile a scris:

Rectificativele trebuie facute pentru toate perioada in care ati activat la ei.

buna ziua.
am luat legatura cu cei de la casa, adica am fost acolo. nu au fost platite contributiile. am fost si la itm, cu contractul se poate rezolva, existand varianta inregistrarii.
intrebarea este: cum se procedeaza in cazul societatii? rectificativa merge facuta doar pt anii 2014-2016. este obligatorie? ca nu vreau sa fac probleme nimanui, as dori doar o rezolvare. pt stadiul de cotizare, ca sa fiu sincer oricum nu cred ca apuc eu sa primesc pensie de la statul roman...

Cornel Vasile a scris:

Luati un stagiu de cotizare de la Casa de Pensii si verificati ....

pai daca ei zic ca nu s a inregistrat cim, banuiesc ca nu...

Cornel Vasile a scris:

Si nu v-au fost platite contributiile in acea perioada ?

pai ok inteleg partea cu revisalul si cim, dar logic daca o luam, este o greseala materiala a unei foste angajate. pe mine ma intereseaza vechimea cel mai mult, aici este problema. cum pot beneficia de acea perioada pentru vechime, chiar daca cim nu a fost inregistrat. stiu ca pentru pensie, imi pot achita singur acea vechime.
buna seara,

am fost angajat la o societate privata, un srl, in perioada 2010-2014 in baza unui ctr de munca. neintreband la momentul respectiv si avand incredere, abia acum am constatat ca acel CIM nu a fost inregistrat la itm. de la societatea respectiva mi-au spus ca vechea contabila cel mai probabil nu a inregistrat contractul, oamenii au spus ca le-a mai facut probleme deoarece femeia tinea cam multe firme.
avand in vedere ca am avut o relatie buna cu ei, nu as vrea sa le creez probleme, mai ales pt ca s-au aratat dispusi sa ma ajute.

Intrebarea mea este: se mai poate inregistra la ITM contractul retroactiv pentru perioada 2010-2014? cu plata taxelor si tot ce trebuie pt a fi legal?