avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM neinregistrat itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM neinregistrat itm

buna seara,

am fost angajat la o societate privata, un srl, in perioada 2010-2014 in baza unui ctr de munca. neintreband la momentul respectiv si avand incredere, abia acum am constatat ca acel CIM nu a fost inregistrat la itm. de la societatea respectiva mi-au spus ca vechea contabila cel mai probabil nu a inregistrat contractul, oamenii au spus ca le-a mai facut probleme deoarece femeia tinea cam multe firme.
avand in vedere ca am avut o relatie buna cu ei, nu as vrea sa le creez probleme, mai ales pt ca s-au aratat dispusi sa ma ajute.

Intrebarea mea este: se mai poate inregistra la ITM contractul retroactiv pentru perioada 2010-2014? cu plata taxelor si tot ce trebuie pt a fi legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 28 Martie 2019
Nu se mai poate inregistra retroactiv acel c.i.m. ... intrucat, in afara de REVISAL , pana la 01.01.2011 c.i.m. se depuneau fizic si la ITM unde primeau numar de inregistrare .
pai ok inteleg partea cu revisalul si cim, dar logic daca o luam, este o greseala materiala a unei foste angajate. pe mine ma intereseaza vechimea cel mai mult, aici este problema. cum pot beneficia de acea perioada pentru vechime, chiar daca cim nu a fost inregistrat. stiu ca pentru pensie, imi pot achita singur acea vechime.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si nu v-au fost platite contributiile in acea perioada ?
pai daca ei zic ca nu s a inregistrat cim, banuiesc ca nu...

Cornel Vasile a scris:

Si nu v-au fost platite contributiile in acea perioada ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati un stagiu de cotizare de la Casa de Pensii si verificati ....

Alte discuții în legătură

Prescriere contract de munca ioannanice ioannanice Buna ziua, Am o intrebare referitoare la inregistrarea unui contract de munca: eu am lucrat din 2011 pana in 2012 la o firma aflata acum in radiere, patronul ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii de catre angajator brinzaru brinzaru Sunt angajat la o firma (firma aflata in insolventa momentan,in curand poate in faliment)iar in ultimii 2 ani nu s-au facut plati pentru contributii catre ... (vezi toată discuția)
Intrerupere munca 2 ani! redu redu Buna ziua, Ce se intampla daca un angajat nu este angajat 2 ani de catre nimeni si nu a cotizat la PENSIE si Medicul de familie( CAS si CASS )? Aceasta ... (vezi toată discuția)