Deci daca vreau mai mult timp cu copilul sa ma duc in instanta... pentru ca dupa cum spuneti dvs.
instanțele din România sunt foarte permisive fata de tati
.
Desi toate rapoartele solicitate de fosta sotie au iesit favorabile mie si s-a recomandat sa am timp cu cel mic si in timpul saptamanii instanta nu a facut acest lucru. Nu a motivat de ce nu da acest timp desi l-am solicitat.
Apoi spuneti
dacă mama se opune fără motiv atunci puteți cere ca instituțiile statului sa acționeze. Nu va ascunde ca astfel de acțiuni chiar câștigate lasă traume copilului.
Daca vreau sa fiu prezent in viata copilului iar ca cel mic sa ma aiba in preajma lui astfel incat sa creasca echilibrat.... sa merg in fata institutiilor statului daaaaar... acest lucru lasa traume.
Revenim... Legea in tara asta nu sprijina tatii!
Art 402 din noul cod civil
(1) Instanţa de tutelă, prin hotărârea de divorţ, stabileşte contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.
Deci pe mama nu o putem intreba de venituri dar pe tata putem. Pe tata putem sa il somam la locul de munca. Il putem târâ prin diverse institutii ale statului. Il puricam pe la ANAF... etc. El poate da socoteala la orice, ca e in interesul superior al copilului.
Repet nu m-am opus stabilirii pensiei alimentare de 1/4. Am spus doar ca pentru copilul nostru eu nu vad nimic. Iar cand in 12 luni ai cate 1000 de euro pe luna, as spune ca e un purcoi de bani pentru un copil de 7 ani, care merge de acasa la scoala si inapoi. Nimic altceva. Iar mama spune ca nu mai are niciun leu din 12000 de euro.
Apoi, daca vrem sa fim mai catolici decat Papa, cel mic ar trebuie sa stea cu mine o luna de zile pe vara. Si eu ca tata am cheltuieli cu el ca nu vine cu curent, gaze, mancare, apa in buzunare de acasa de la mama. In tot acest timp cel mic nu mai consuma nimic la mama... dar mama in continuare primeste banii.
Stiu ca pentru ce am scris voi primi multa ura...