avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt ...

Cheltuieli copil minor

Buna seara.
Am urmatoarea situatie.
Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu cand ma vad cu el are aceleasi haine si incaltari.
Vreau sa stiu daca exista o baza legata prin care se poate afla pe ce se cheltuie banii din pensia alimentara.
Daca m-as raporta la lege care spune ca ambii parinti contribuie in mod egal la cresterea ... etc. a copilului ar trebui ca ambii sa contribuim cu aceeasi suma de bani, fapt ce nu se intampla.
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 11:05, 1 Septembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia e solidara insa nu si egala, deci nu e necesar sa contibuiti cu aceeasi suma daca veniturile sunt diferite.

Din pacate nu exista o reglementare legala a unei dari de seama a cheltuililor lunare pentru copil, insa puteti incerca ceva amiabil daca este posibil.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa solicitati ca plata pensiei sa se faca in natura de o anumita suma de bani, astfel ca ii puteti cumpara direct dvs haine, incaltaminte, rechizite, abonamente la diferite sporturi sau ce considerați.
Mai exista varianta ca cel mic sa aibă preferințe vestimentare si sa poarte aceleasi 2,3 bluze sau mereu acceasi pereche de teniși, desi are mai multe randuri.
Va multumesc. In fiecare zi ma minuneaza tara asta.
Eu sunt obligat sa justific veniturile astfel incat sa platesc 1/4 dar nu pot avea un control pe ce cheltuie mama copilului banii.
Plata pensie a fost aleasa sa se faca in bani... iar motivatia instantei a fost ca e greu de estimat in natura. Am cumparat haine in repetate randuri iar cand l-am intrebat pe cel mic de ce nu le poarta mi-a raspuns ca nu stie unde sunt. Ca le-a luat mama.
Din pacate o solutie amiabila nu exista.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
PaulHu a scris:
In fiecare zi ma minuneaza tara asta.


Asa este peste tot in lume. Parintele rezident are cheltuieli cu chiria, electricitatea, gaze, apa, caldura, produse curatare / intretinere, mancare... si mai cate. Cum stabilesti exact cat s-a cheltuit pentru copil? Ii contorizezi copilului cate linguri a mancat, apa, electricitatea, samponul?

Depinde de nevoile copilului, cheltuielile cu gospodaria, de veniturile parintelui...

Nu este bine sa il implicati pe copil in astfel de discutii.

Este foarte bine ca-i mai cumparati haine. N-are rost sa intru in amanunte. Depinde si ce program aveti, daca ramane si peste noapte nu i le mai dati "acasa" ... ii faceti un dulapior... cat timp este in grija dvs, este problema dvs ce mananca, ce imbraca, cata apa si electricitate consuma.

Alte discuții în legătură

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)