avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va cer ajutorul!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va cer ajutorul!

m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a luat nici un copil cu ea. la o luna am vorbit sa-i dau copii ca sa am posibilitatea sa pot muncii,sa-i putem creste. mi-a spus ca nu o primesc parintii ei cu copii si ca o dau afara din casa cu tot cu ei.de cand a plecat nu s-a interesat mi deloc de ei. cand a auzit de divort s-a alarmat si a spus ca o sa-l ia pe cel mic ca sa nu plateasca pensie.am inteles ca se poate face o intelegere intre noi doi in rae ea sa renunte lacustodia copiilor,in favoarea mea.este adevarat?si ce probe pot sa aduc eu ca ea nu s-ainteresat de copii,ca nu sunt primiti de bunici.cum pot sa-i obtin aceasta intelegere. multumesc
Cel mai recent răspuns: doru voinea , utilizator 19:20, 10 Iulie 2011
Instanta va decide despre custodia copilului, avand in vedere interesele copilului -- puteti sa aveti orice intelegere doriti, este foarte improbabil, ca decizia instantei sa fie influentata de ea.

Puteti sa aduceti martori, ca ati trait singur cu copii, sau puteti sa chemati martori socrii Dvs. sa repeta declaratia lor in fata instantei (adica ca nu vor sa primeasca propriile lor nepoti) ...

In aceasta situatei nu pare as fie interesul copiilor sa stea cu mama lor la bunici (care nu vor sa le primeasca).
MULTUMESC PENTRU AJUTOR!
Cu placere.

Inca ceva: Ar fi o idee buna sa va angajati un avocat pentru divort. Dansul/dansa va sti mai exact (in functie de circumstatele concrete) cum trebuie procedat.
mai am o intrebare;cum pot sa aranjez cu pensia alimentara,ca sa nu se sperie, si sa nu i-a copilul.credeti-ma ca acesta este motivul pt care vrea sa-l ia. nu de dragoste sau altceva.nu o mai intereseaza nimic de ei. ex. a fost ziua celui mare de nastere si nu a dat un tel. pt la multi ani.nu o intereseaza nimic.stiu ca pare imposibil, dar asta e adevarul.multumesc
Cred ca puteti sa faceti o intelegere cu privire la intretinerea, ce trebuie platita.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters191375 ContSters191375 As dori sa stiu daca e normal sa platesc pensie alimentara dat fiind faptul ca unul din copii a ramas la mine iar celalalt la tata.Doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi tata ciobo222 ciobo222 caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)