avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

As dori sa stiu daca e normal sa platesc pensie alimentara dat fiind faptul ca unul din copii a ramas la mine iar celalalt la tata.Doresc sa precizez ca copilul care se afla acum la tata este acum acolo in urma recursului pe care tatal l-a facut la divort,pentru ca ambii copii mi-au fost incredintati de prima instanta.Mentionez deasemeni ca tatal este plecat din tara inca din timpul divortului,deci ca atare de copil nu se ocupa personal.Intrebarea mea este:e corect sa platesc eu intretinerea copilului ramas la tata daca acesta nu e in tara si declara ca nu are venit desi asta nu este adevarat?As putea obtine o schimbare a acestei decizii daca as putea dovedi ca tatal are venit?Precizez ca eu am deja in intretinere unul din copii care locuieste cu mine.Cum este posibil sa trebuiasca sa-i intretin doar eu pe amandoi daca cu mine sta doar unul dintre ei?Iar tatal nu contribuie cu nimic la cresterea lor doar pt ca nu lucreaza in strainatate cu carte de munca si nu se poate face dovada ca are venit?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 00:45, 7 Februarie 2011
precizati ce a stabilit exact instanta in urma promovarii recursului de ex sotul dvs.
de asemenea, copilu incredintat ex sotului de instanta in prezent cine se ocupa de el
Faceti o cerere de reincredintare. Insa intre timp mergeti si la Autoritatea Tutelara sa mearga sa constate lipsa tatalui, printr-o ancheta sociala.
Instanta a hotarat ca in urma recursului,unul din copii sa-i fie incredintat tatalui spre crestere dar pentru ca el este plecat din tara,de copil se ocupa mama acestuia care este procuratorul lui.Ce nu inteleg eu este de ce eu trebuie sa-i platesc pensie de intretinere daca si eu am in ingrijire un copil?Precizez deasemeni ca salariul meu net este 1260 iar eu trebuie sa platesc 213 lei pt copilul aflat la tata.Stiu ca pensia de intretinere care se stabileste de instanta nu poate depasi 25%,iar daca sunt 2 copii pe care îi ai în întretinere acest procent se imparte la cei 2 copii.
.
Cand intretinerea este datorata pentru doi copii, ea se stabileste pana la 33 % din venituri pentru amandoi copiii, de cele mai multe ori cate 16,5% pentru fiecare.
Cand din casatorie au rezultat doi copii, iar fiecare parinte primeste cate unul, de cele mai multe ori pensiile de intretinere se compenseaza, adica fiecare intretine copilul pe care l-a primit, fara a mai plati pensie pt celalalt copil.
In situatia dv daca instanta tot v-a obligat sa ii platiti pensie copilului ce a fost incredintat tatalui, de ce nu il dati in judecata pe tata pentru a-i plati pensie copilului ce v-a fost incredintat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ContSters274980 ContSters274980 O instanta a stabilit pentru copilul X o pensie de intretinere de 25% din venitul net al tatalui Z . O a doua instanta a stabilit pt copilul Y o pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara THEODORA30 THEODORA30 Sotul meu dintr o alta casatorie are un copil minor,iar in urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabile are de plata o pensie ... (vezi toată discuția)
Alocaţie pentru copii şi pensie alimentară Martonze Martonze Am nişte nelămuriri la care aş fi recunoscătoare să am răspunsuri: 1.Alocaţia oferită de ţările gazdă din UE părintelui rezident conform ... (vezi toată discuția)