avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

Sotul meu dintr o alta casatorie are un copil minor,iar in urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabile are de plata o pensie alimentara,intrebarea este -daca noi vom avea un copil impreuna pensia copilului din prima casatorie se micsoreaza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:31, 5 Iulie 2013
In urma hotararii unei instante judecatoresti se va micsora pensia daca are in intretinere nu unul ci doi copii.
copilul este in intretinerea mamei
Intai faceti copilul, apoi tatal o va actiona in judecata pe mama primului sau copil, iar pensia va fi restabilita la max 16,5 % din venitul net.
Imi pare rau sa va anunt ca minorul este in intretinerea ambilor parinti, chiar daca este incredintat mamei.
Parintele nu va putea fi exonerat de obligatia de a contribui la cresterea copilului sau, aceasta facand parte din responsabilitatea de parinte.
Dar noi nu vrem sa i se micsoreze pensia primului copil ,vrem sa ramana aceasi, se poate? sau ne obliga instantele?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara! annynna annynna buna ziua! va rod mult ajutati-ma cu un sfat la urmatoarea problema,cat i se cuvine ca pensie alimentara unui copil al carui tata nu este angajat in romania? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)
Recalcul pensie alimentara VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Tatal divortat plateste o pensie alimentara lunara stabilita prin decizie judecatoreasca. Ce demersuri trebuie sa faca acesta (unde si ce documente ... (vezi toată discuția)