avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcul pensie alimentara

Buna ziua! Tatal divortat plateste o pensie alimentara lunara stabilita prin decizie judecatoreasca. Ce demersuri trebuie sa faca acesta (unde si ce documente trebuie depuse), in cazul unui alt copil nascut in decursul celei de-a doua casatorii? Banuiesc ca pensia pentru primul copil se va micsora, astfel incat venitul tatalui sa ajunga la sustinerea financiara a ambilor copii... Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:11, 26 Aprilie 2010
Depuneti la judecatorie actiune micsorare pensie intretinere minor , facand dovada nasterii celui de-al doilea copil.
Formulati o actiune de reducere pensie intretinere minor, si solicitati reducerea pensiei de la 25% la 16,5% facand evident dovada nasterii celui de-al doilea minor cu ajutorul certificatului de nastere si cu adeverinta dvs. de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara THEODORA30 THEODORA30 Sotul meu dintr o alta casatorie are un copil minor,iar in urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabile are de plata o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)