avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocaţie pentru copii şi pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocaţie pentru copii şi pensie alimentară

Am nişte nelămuriri la care aş fi recunoscătoare să am răspunsuri:
1.Alocaţia oferită de ţările gazdă din UE părintelui rezident conform directivei europene 1408 cu copilul aflat în grija celuilalt părinte, din ţara mamă, cui revine legal? Părintelui aflat în afara ţării sau copilului aflat în ţară, cu celălalt părinte?
2. În ipoteza stabilirii pensiei alimentare în procent din venituri de către instanţele româneşti unui părinte care este rezident în alt stat al UE, iar, conform legislaţiei din acea ţară, pensia alimentară acordată unui minor este limitată, sub cifra rezultată din aplicarea procentului la venit, care legislaţie se aplică?

Exemplu: 16,5% dintr-un venit de 3000 euro este 495 euro.În ţara din UE unde părintele este rezident, pensia alimentară maximă este 100 euro.
Cât va fi obligat să plătească acel părinte?

Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:47, 21 Octombrie 2014
Intrebare la intrebare: de catre cine se pune problema sa fie obligat?
Opinia mea e ca nu conteaza, dar legal ar trebui sa fie obligat la 495 de euro.
Care e tara cu plafonarea asta a pensiei de intretinere?
Oricum, daca incurajati o relatie cu tatal, obtine si 495 din care, desigur, ar trebui ca majoritatea sa fie cheltuiti pe mentinerea relatiei cu tatal. Cred ca dezvoltarea relatiei cu tatal e mai importanta decat 400 de euro, atata timp cat aveti ce-i pune pe masa.
Obligaţia părintelui de a plăti pensia alimentară este respectată de ţările UE, mai puţin la noi. În ipoteza existenţei unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, departamentul din Ministerul justiţiei, care se ocupă de aceste probleme transmite ţărilor partenere hotărârea judecătorească, iar autorităţile din ţara rezidentului o pun în aplicare.
Dacă rezidentul este de cetăţenie române, părerea mea este că ar trebui să plătească după hotărârea din Romania, dacă, în schimb , este cetăţeanul acelei ţări, obligaţia de plată pentru creşterea copilului este limitată,în schimb statul asigură minorilor facilităţi importante.

Nu am nevoie de banii lui, a declarat că nu are venituri, plăteşte la minimul pe economie, dar am dovezi că a minţit în instanţă.
Nici asta nu ar fi important, dacă nu aş vedea la el încercarea disperată de a lua copilul acolo, susţine că fraţii trebuie să crească împreună. Diferenţa între a avea copii în întreţinere şi a nu avea , în acea ţară, este de peste 1000 euro.
Iar discutam despre parinti... o fi legea parintelui A sau B?
E legea locuintei copilului.
Daca, in tara unde locuieste paribntele nerezident, exista facilitati acordate parintelui rezident, acei bani revin la copil, aka la parintele rezident.
Totusi, atata timp cat nu va intereseaza banii, poate exista o modalitate de a negocia intrevederi cu copilul de banii aceia.
Scuzaţi-mă, dar n-am priceput.
Acest tată a profitat de copil şi doreşte să profite în continuare.
Bănuiesc că doreşte să ia copilul acolo pentru facilităţile financiare oferite acolo celor care au în întreţinere alte persoane.
Pe mine mă interesează dacă incasează bani pe seama copilului, cui îi revin acei bani şi dacă folosirea în interesul său a acelor bani este sau nu infracţiune.
Mai am informaţia că acolo este legal ca părintele să reţină copilul dacă doreşte, nu contează hotărârea din altă ţară.
Odată luat copilul cu titlu de "vacanţă cu tata", el îl poate înscrie acolo la şcoală, beneficiază de toate facilităţile sociale acordate părinţilor cu copii.
Dacă ar reuşi să ia copilul acolo-se străduieşte de 4 ani deja şi nu se dă în lături de nimic-ar avea avantaj material de cel puţin câteva sute de euro lunar, dacă nu mai mult, prin reducerea proporţională a impozitului.
Martonze a scris:
Pe mine mă interesează dacă incasează bani pe ...

Am crezut ca ati intrebat cu interes pentru copil, nu pentru tata. Scuze. NU pricep de ce nu va intereseaza mai mult avantajele copilului dv...
Pentru tata, intrebati la oficialitatile din tara sa, e cel mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica Denisasarbu Denisasarbu Buna ziua, Sunt insarcinata in patru luni, tatal copilului m-a parasit cand a aflat de sarcina (nu am fost casatoriti, nu am locuit impreuna) si nu se ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)