De asemenea, daca hotararea judecatoreasca nu prevede explicit contul unde se va face plata, tatal poate sa pastreze chitantele pentru tot ce a cheltuit si la sfarsit sa dovedeasca ca suma a fost platita insa direct copilului.
Sau, poate sa deschida un cont pe numele copilului cu el drept imputernicit si sa voreze acolo sumele aferente pe care apoi sa le cheltuie pentru copil si sa le justifice cu bonuri pentru perioada in care este la el.
Vorbim de prevederile legale, nu de ce credem noi că e corect.
Exact, iar prevederile legale spun ca tatal va plati o pensie alimentara in valoare de...suma fixa sau procent. Daca tatal vireaza mamei banii, din ce va hrani si imbraca copilul cat este la el?
In plus, s-a stabilit o anumita suma, sa cheltuie dublu in perioada respectiva nu ar insemna ca se incalca ce s-a hotarat in instanta? Si asta tot o prevedere legala este Martonze.
Tatal nu datoreaza nimic mamei in perioada in care copilul este la el.
Ii da mail si o informeaza ca a virat pensia in contul x care e al copilului si ca au fost urmatoarele cheltuieli si ataseaza bonurile. Poate sa o intrebe si daca ea considera ca e cazul sa participe financiar cat e copilul la el.
Atat. Apoi mama va trebui sa ceara in instanta o pensie care deja a fost platita si de care a fost informata ca a fost platita daca are chef de scandal si sa explice din ce dorea sa ii fie intretinut copilul in luna in care ea a refuzat sa participe la cresterea lui, din punct de vedere financiar.