avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Compensarea pensiei de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Compensarea pensiei de intretinere minor

Buna ziua,

Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ce s-a intors copilul acasa, mi-a comunicat ca va suspenda plata pensiei de intretinere pentru urmatoarele 6 saptamani. Este intemeiat acest lucru?
Mentionez ca in hotararea de divort este stipulat ca tatal are dreptul sa isi vada copilul 2 weekend-uri/luna, 1 luna in vacanta de vara si 1 saptamana in vacanta de iarna, dar nu spune ca poate suspenda plata pensiei, mai ales ca nu eu i-am cerut sa il tina la el inca 1 saptamana.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:49, 16 Septembrie 2015
Buna ziua,
Este un abuz din partea sotului.
puneti hotararea in executare, i se va infiinta poprire pe salariu si nu mai are de ales cum sa plateasca pensia.
Copilul a stat la el 3 saptamani, dumneavoastra i-ati dat bani pentru perioada respectiva? Daca da, atunci nu are dreptul sa va suspende banii, daca nu, corect ar fi ca o perioada de timp sa nu va mai dea bani.
La cresterea copilului participa amandoi parintii. Daca copilul e la dumneavoastra, e logic sa va dea el bani dumneavoastra, daca copilul e la el, e normal, firesc ca in perioada respectiva sa nu va plateasca ba mai mult, sa contribuiti si dumneavoastra. Banii sunt ai copilului, nu o intrecere intre soti.
Altfel de ce sa va mai plateasca banii pentru luna in care copilul a fost 3 saptamani la el? Cum justificati folosirea acelor bani pentru un copil care nu a fost la dumneavoastra?
Hm..cum justifica? E simplu, ce e economisit prin faptul ca nu a avut cheltuiala cu copilul, cheltuie în ultima săptămână luându-i haine, rechizite pt scoala.
PS luna are 4 săptămâni, nu 3.
Nu știu de ce am impresia ca e vb de o amarata de pensie, numai ăștia care plătesc pana în 300 de lei au senzația ca plătesc o avere.
Dacă dădea vreo 2000, ar fi de înțeles sa zica ca da numai 3-400 cat sa ii fie de ajuns o săptămână.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Corect e una si legal e alta.
Dpdv legal dnul are obligatia de a plati pensia de intretinere neintrerupt.
Poate sa se adreseze instantei pentru a schimba acest lucru si il si poate obtine, insa, cel putin pana la deschiderea respectivei actiuni, obligatia este de a plati lunar respectiva suma.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară pe timpul vacanței la părintele nerezident ContSters437801 ContSters437801 Tatăl copilului meu trebuie sa plateasca pensie de întreținere copil de 250lei lunar pana la majoratul acestuia.Locuinta minorului a fost stabilita la ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara perioada vacantei ContSters284642 ContSters284642 Buna ziua, am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului. acum m a dat in judecata ... (vezi toată discuția)