Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ce s-a intors copilul acasa, mi-a comunicat ca va suspenda plata pensiei de intretinere pentru urmatoarele 6 saptamani. Este intemeiat acest lucru?
Mentionez ca in hotararea de divort este stipulat ca tatal are dreptul sa isi vada copilul 2 weekend-uri/luna, 1 luna in vacanta de vara si 1 saptamana in vacanta de iarna, dar nu spune ca poate suspenda plata pensiei, mai ales ca nu eu i-am cerut sa il tina la el inca 1 saptamana.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Copilul a stat la el 3 saptamani, dumneavoastra i-ati dat bani pentru perioada respectiva? Daca da, atunci nu are dreptul sa va suspende banii, daca nu, corect ar fi ca o perioada de timp sa nu va mai dea bani.
La cresterea copilului participa amandoi parintii. Daca copilul e la dumneavoastra, e logic sa va dea el bani dumneavoastra, daca copilul e la el, e normal, firesc ca in perioada respectiva sa nu va plateasca ba mai mult, sa contribuiti si dumneavoastra. Banii sunt ai copilului, nu o intrecere intre soti.
Altfel de ce sa va mai plateasca banii pentru luna in care copilul a fost 3 saptamani la el? Cum justificati folosirea acelor bani pentru un copil care nu a fost la dumneavoastra?
Hm..cum justifica? E simplu, ce e economisit prin faptul ca nu a avut cheltuiala cu copilul, cheltuie în ultima săptămână luându-i haine, rechizite pt scoala.
PS luna are 4 săptămâni, nu 3.
Nu știu de ce am impresia ca e vb de o amarata de pensie, numai ăștia care plătesc pana în 300 de lei au senzația ca plătesc o avere.
Dacă dădea vreo 2000, ar fi de înțeles sa zica ca da numai 3-400 cat sa ii fie de ajuns o săptămână.
Corect e una si legal e alta.
Dpdv legal dnul are obligatia de a plati pensia de intretinere neintrerupt.
Poate sa se adreseze instantei pentru a schimba acest lucru si il si poate obtine, insa, cel putin pana la deschiderea respectivei actiuni, obligatia este de a plati lunar respectiva suma.