avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara perioada vacantei

Buna ziua,

am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului.

acum m a dat in judecata pt recuperarea sumei platite pe perioada vacantelor cat sta la el (total 7 saptamani pe an).

are vreo sansa de castig?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
Are sanse intrucat in aceasta perioada tatal a fost cel ce a intretinut copilul din alti bani, separat de pensia pe care a platit-o. Daca sunteti impotriva, depuneti intampinare si argumentati.
Nu se tine cont de faptul ca exista o hotarare definitiva si irevocabila ?

multumesc.
Nu are legatura.
Exista o hotarare definitiva si irevocabila, dar exista si obligatia dv de a folosi acei bani pentru intretinerea minorului. Pe langa pensia pe care minorul o priemste de la tatal sau, si dv sunteti obligata sa contribuiti financiar la cheltuieli. Si cum ati folosit acei bani /contribuit cu partea dv. in acea perioada daca minorul nu era la dv?
Ce se intampla daca eu fac dovada ca platesc rate mari, pt locuinta de exemplu ? practic banii se folosesc si pt copil, el locuieste cu mine.

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara "in vacanta" clumpy clumpy voi incerca sa expun cat mai clar problema la care astept un raspuns: am divortat acum 5 ani de sotul meu, la un an dupa ce el a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)