When a scris:
In rest nu am vorbit despre ce este echitabil sau nu ci strict despre ce scrie în hotărârea judecătorească. Iar dacă acolo e trecut că tatăl va plăti lunar pensie alimentara dar nu e specificat către mama,atunci nu are de ce să plătească către această când copilul este la el.
Fără supărare și fara intenția de a va ofensa, va spun că se vede că nu aveți studii juridice .
Va mai explic încă o dată: copilul, este încredințat mamei.
Tatăl, are obligatia, de întreținere a minorului, la fel ca și mama.
Întrucât acesta nu este prezent fizic, zi de zi, langa minor, instanta a statuat că, acesta va plătii lunar o sumă de (...) către mama. Suma purtând titlul de "pensie de întreținere".
V-am explicat că, aceasta sumă nu este un drept al copilului, obligația parintilor de intretinere, educație și afecțiune, este transpusa într-o formă materială.
Dreptul copilului este acela de a fi întreținut de către părinții lui până la majorat.
Iar cum un părinte nu este prezent fizic, acesta transmite lunar suma stabilită de către instanța, către celălalt părinte.
Acest lucru nu însemna că, părinții de comun acord nu pot stabili alte reguli privind întreținerea și creșterea minorului .
Sper că v-am lămurit, și nu v-am ofensat în vreun fel. Departe de mine acesta intenție.
Dr. Av. Laurent Duvall.