avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident?

# Mihaela 07mai 2018
Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata lunara. Din data de 14.06.2018pana in data de 30.08.2018fetita va sta la tatal ei .....intrebarea mea este daca legal sotul meu adica tata minorei poate sa intrerupa plata pensiei alimentara pe tot parcursul lunilor in care fetita este la tata. Tin sa precizez ca mama fetitei nu contribuie cu absolut nimic in aceasta perioada..va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

againstPAS a scris:

@gi jane
Plângerea penală se poate face pentru trei luni de neplata a pensiei, or aici vorbim de maxim doua luni și jumătate cât este copilul la tata.

corect, asa este. cu atat mai bine ca nici asta nu poate mama sa faca, Ar putea sa o faca dupa cateva vacante.

When a scris:

In rest nu am vorbit despre ce este echitabil sau nu ci strict despre ce scrie în hotărârea judecătorească. Iar dacă acolo e trecut că tatăl va plăti lunar pensie alimentara dar nu e specificat către mama,atunci nu are de ce să plătească către această când copilul este la el.

Fără supărare și fara intenția de a va ofensa, va spun că se vede că nu aveți studii juridice .
Va mai explic încă o dată: copilul, este încredințat mamei.
Tatăl, are obligatia, de întreținere a minorului, la fel ca și mama.
Întrucât acesta nu este prezent fizic, zi de zi, langa minor, instanta a statuat că, acesta va plătii lunar o sumă de (...) către mama. Suma purtând titlul de "pensie de întreținere".
V-am explicat că, aceasta sumă nu este un drept al copilului, obligația parintilor de intretinere, educație și afecțiune, este transpusa într-o formă materială.
Dreptul copilului este acela de a fi întreținut de către părinții lui până la majorat.
Iar cum un părinte nu este prezent fizic, acesta transmite lunar suma stabilită de către instanța, către celălalt părinte.

Acest lucru nu însemna că, părinții de comun acord nu pot stabili alte reguli privind întreținerea și creșterea minorului .

Sper că v-am lămurit, și nu v-am ofensat în vreun fel. Departe de mine acesta intenție.

Dr. Av. Laurent Duvall.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Solicitare instanta marire pensie de intretinere la nivelul venitului din tara de rezidenta galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. 2 persoane divorteaza in 2012 au un copil minor si instanta il incredinteaza mamei, iar copilul pleaca cu mama in ... (vezi toată discuția)
Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)