avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie unica

Buna ziua,
Sunt insarcinata in patru luni, tatal copilului m-a parasit cand a aflat de sarcina (nu am fost casatoriti, nu am locuit impreuna) si nu se intereseaza deloc de viitorul copil. Mai mult, am primit mesaje de la el in care ma sfatuia sa fac avort sau imi spunea ca se roaga sa pierd sarcina. Fiindca i-am trimis mesaje in care l-am invitat sa vina cu mine la ecografiile de sarcina si l-am invitat politicos sa avem o discutie, m-a blocat si nu mai pot comunica cu el.
M-a tot amenintat ca, daca se dovedeste ca e copilul lui, va face tot posibilul sa imi ia copilul si va incerca sa demonstreze ca sunt nebuna. El e cetatean danez dar traieste de ceva timp in Romania, unde e un client frecvent al barurilor si cluburilor. Mai are doi baieti dintr-o relatie anterioara (de 13 respectiv 11 ani) pe care i-a parasit in urma cu 10 ani. Ei locuiesc in Suedia cu mama lor, cu care el e in relatii proaste.
Vreau sa deschid proces de paternitate dupa nasterea copilului, si apoi proces pentru pensia alimentara. Sunt studenta la doctorat la zi la Universitatea Bucuresti si lucrez ca secretara. Locuiesc cu mama mea, care ma va ajuta sa am grija de copil. El spune ca are foarte multi bani si influenta, desi pe cartea de munca si-a trecut un salariu de 500 euro.
Exista vreo sansa ca el sa obtina custodia copilului? Eu pot cere custodie unica dupa ce tatal va fi obligat sa-l recunoasca, pe motiv ca tatal nu e interesat de copil si o comunicare intre noi este imposibila din vina lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 17:46, 21 Iulie 2016
Eu unul v-as sfatui sa nu va mai chinuiti atat cu acest "tata"
Nu va poate lua copilul insa va poate face multe problem daca il recunoaste.
In locul dumneavoastra as uita de el, nici nu l-as anunta ca am nascut.
Stimată doamnă Denisa, un copil are doi părinţi, mama şi tata. Jumătate din copilul Dvs. este tata, iar copilul îşi iubeşte în mod egal părinţii, este vorba de chemarea sângelui.
Nu contează că tatăl nu-l doreşte, că nu se interesează de sarcină, după ce se va naşte copilul, copilul are dreptul la 2 părinţi şi tatăl, chiar aşa dezinteresat, are drepturi de părinte, în sensul că stabileşte împreună cu dvs. medicul de familie, trebuie să-şi dea acordul la anumite intervenţii medicale, trebuie să fie de acord cu eliberarea paşaportului pentru copil şi cu fiecare deplasare a dvs. cu copilul peste graniţă, prin acord notarial şi ce-i mai important: are dreptul la relaţii personale cu minorul, până la împlinirea vârstei de 18 ani a copilului, relaţii care constau în vizite la domiciliul copilului, în găzduirea copilului la domiciliul tatălui, în absenţa prezenţei stânjenitoare a mamei şi în vacanţe tata-copil de sărbători şi în vacanţele şcolare.
Aceste drepturi şi le poate satisface efectiv odată cu trecerea numelui său în Certificatul de naştere al copilului, la rubrica "Tata".
În ce priveşte pensia de intreţinere, tatăl va fi obligat, prin hotărâre judecătorească, să plătească în favoarea minorului, în funcţie de venitul său legal, maxim 16,66% din acest venit, fiindcă mai are 2 obligaţii, iar dacă nu-i puteţi demonstra venitul, instanţa va stabili 16,66% din salariul minim pe economie, adică 154 lei până la majoratul minorului, iar dacă cei 500 euro declaraţi de el sunt dovediţi cu acte, minorului îi revine maxim 375 lei lunar pensie de intreţinere.
Cauzele menţionate de dvs. pentru acordarea autorităţii părinteşti unice nu sunt suficiente nici pentru dvs., nici pentru el.
Cum nu exista copil ... nu puteti vorbi nici despre autoritate exclusiva si nici aduna prea multe dovezi in scopul acesteia.
Ce puteti face este sa nu va legati mai rau la cap.
De ce sa-l dati in judecata pentru recunoasterea paternitatii daca apoi vreti sa il dati in judecata ca sa i se suspende drepturile pe care le-a obtinut cand l-ati dat in judecata pentru recunoastere?
Nu mai bine nu-l mai dati in judecata deloc? Si nici nu-l mai intrebati nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului el3na23 el3na23 buna seara,am 23 de ani si sunt o tanara mamica dezorientata,dar sa incep cu inceputul...am avut o relatie de 3 luni cu un baiat,ne-am despartit,iar In luna a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata bubu4byta bubu4byta Buna ziua! Am un copil de 5 luni nascut in Anglia ! Tatal este cetatean roman. Cu 5 luni inainte de a se naste copilul ne am despartit . Iar la ultima ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ... Pop_pop Pop_pop Buna ziua!! Dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ,a rezultat o fetiță. La acel moment, eu am aflat că aș fi avut 2 luni de sarcină, ... (vezi toată discuția)